K.V. De Haan organiseert 31e Nationale Zee-Honden-wandeling

Hondenschool K.V. De Haan organiseert op zondag 29 september de 31e editie van de Nationale Zee-Honden-wandeling. © WK
Wim Kerkhof
Wim Kerkhof Medewerker KW

Hondenschool K.V. De Haan organiseert op zondag 29 september de 31e editie van de Nationale Zee-Honden-wandeling. Start en aankomst zijn zoals vanouds weer voorzien in het sport- en recreatiecentrum Haneveld.

De Zee-Honden-wandeling werd voor het eerst georganiseerd in 1992. Ondertussen komen jaarlijks meer dan 2.500 wandelaars uit het hele land meegenieten van een prachtig parcours (7, 11 of 15 km) doorheen de Concessie, in de Duinbossen en langs het strand met onderweg leuke verrassingen voor de hondjes en milieuvriendelijke drank- en eetstandjes. Meer dan tachtig gemotiveerde vrijwilligers zorgen voor de bekende vlekkeloze organisatie, waarbij ook heel wat aandacht wordt besteed aan netheid.

Gratis poepzakjes

“Al bij de allereerste editie in 1992 kregen alle deelnemers – dat waren er toen al meer dan vijfhonderd – gratis poepzakjes mee en werd er nauwlettend toegezien op het vermijden van zwerfvuil. Zo dragen we mee ons steentje bij aan een positief beeld van honden en hun baasjes”, zegt voorzitter Steve Vandaele.

Vertrekken kan tussen 9 en 15 uur, voor de inschrijving betaal je 5 euro (vooraf inschrijven mogelijk voor groepen vanaf tien personen). De 31e Zee-Honden-Wandeling wordt omstreeks 18 uur afgesloten.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier