Jonge Kortrijkzanen mogen kindvriendelijke aanpassingen in hun buurt helpen kiezen

Niet minder dan 144 kinderen uit de Sint-Jansbuurt speelden donderdag een ‘budget game’ om te bepalen welke kindvriendelijke aanpassingen in hun buurt nodig zijn.


De leerlingen van de drie oudste leerjaren van basisscholen Sint-Jozef, Drie Hofsteden en V-tex mochten in het kader van ‘Jong Kortrijk Spreekt’ brainstormen over wat ze graag in hun buurt – de Sint-Janswijk – gerealiseerd zien. Ze kwamen hiervoor samen in het vernieuwde jeugdhostel in de Passionistenlaan in Kortrijk.

30.000 euro

Na het spelen van het budget game werden uiteindelijk 22 voorstellen weerhouden. Drinkwaterfonteintjes, een boomgaard, een openbare barbecue, een picknicktafel aan de V-tex, een outdoor pingpongtafel en zelfs training door een profvoetballer zijn slechts enkele voorstellen die de kinderen graag gerealiseerd zien.

Jonge Kortrijkzanen mogen kindvriendelijke aanpassingen in hun buurt helpen kiezen

De beslissing over welke worden uitgevoerd, volgt eerstdaags. Het project Thuis in de Stad – een initiatief dat centen toekent aan innoverende projecten met de focus op een kindvriendelijke stad – schenkt een bedrag van 30.000 om de voorstellen te kunnen realiseren.

(NVH – Foto’s JVGK)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.