Johan Laridon (De Groene Dreve) keert terug naar Ardooie en verhuist naar café Sint-Michiel

Redactie KW

Café De Groene Dreve in de Monseigneur Roelensstraat in Ardooie brandde op 16 juli uit, enkele dagen later overleed mede-uitbater Christof Vande Vyver aan de brandwonden die hij had opgelopen. Straks keert Johan Laridon, die nu in de horeca in Koekelare actief is, terug naar Ardooie om er opnieuw de gastvrije uitbater te worden van het praatcafé de Groene Dreve. Hij zal achter de tapkraan staan in het voormalige Café Sint-Michiel in de Stationsstraat. “Dit had ik aan Christof beloofd”, klinkt het bij Johan.

Twee maanden na de dramatische brand in de Groene Dreve in de Mgr. Roelensstraat waarbij hij zijn partner Christof verloor herneemt Johan zijn activiteiten in Ardooie. Gedurende een korte periode was hij actief in een restaurant – brasserie in Koekelare. Maar zijn hart bleef kloppen in en voor Ardooie. “Ik kon Ardooie niet loslaten. De vele sympathiebetuigingen en steun die ik hier na het verlies van Christof kreeg maken de band met de Ardooise bevolking nog hechter dan voorheen. In Koekelare kwamen heel wat vrienden uit Ardooie me bezoeken. Het leek hier wel een Ardooise enclave. En ze hadden allemaal dezelfde boodschap. ‘Tot weldra in Ardooie, waar we je hopenterug te zien'”.

Op 29 september, de dag van de passage van de Binck Bank Tour, zal het café als pop-up open zijn

Bovendien deed Johan aan Christof de belofte om hun toekomst, die ze hier samen koesterden, terug op te bouwen. “De Groene Dreve heropbouwen in de Mgr. Roelensstraat is momenteel geen onmiddellijke optie. Daarom ging ik op zoek naar een alternatief. Verschillende herbergen staan er hier leeg bij en mijn oog viel op Sint-Michiel, Pattyntjes in de volksmond. Er kwam een akkoord met de eigenaar om er te wonen en een herberg in te richten.”

Heropstart voor clubs

Op 29 september, de dag van de passage van de Binck Bank Tour, zal het café als pop-up open zijn. “Er is ook een grote parking naast het café waar conform de veiligheidsvoorschriften een consumptie kan genomen worden. Na 29 september nemen we onze tijd om alles piekfijn in te richten als herberg waar we de ziel van den Groene Dreve terug kunnen beleven. We hopen te openen vanaf het weekend van 10 oktober, en dat is Ardooie Kermis’.

Ook onze clubs kunnen straks weer heropstarten. Er is de kaartersclub, er zijn de tafelvoetballers van de Groene Dreve Bakkers en er is een spaargilde.

(Jan Maeseele)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.