Speelplein Zandberg in Harelbeke krijgt doeltjes

We herkennen onder meer Delphine Viaene, buurtwerkster Zandberg, schepenen David Vandekerckhove, Tijs Naert, Lynn Callewaert en Michaël Vannieuwehuyze, directeur Sportdienst Harelbeke. © LOO
Peter Van Herzeele
Peter Van Herzeele Medewerker KW

Door de samenwerking van Zorgzame Buurt, Arktos en de jeugd- en de sportdienst van Stad Harelbeke werden er voetbaldoeltjes geplaatst op het speelplein van de Zandberg. Het initiatief kwam van Delphine Viaene, buurtwerkster bij Stad Harelbeke.

Delphine Viaene, buurtwerkster bij Stad Harelbeke en op de Zandberg contacteerde de sportdienst met de vraag of er op dit pleintje doeltjes konden komen. “Heel wat kinderen en jongeren kwamen er spelen, maar hadden niet echt iets. Er werd daardoor redelijk wat overlast ervaren door de buurtbewoners. Maar de jongeren wilden eigenlijk enkel voetballen”, duidt Michaël Vannieuwenhuyze, directeur Sportdienst Harelbeke. Delphine nam contact op met Arktos en de dienst Sport. Wij kochten de doeltjes aan en dit is het mooie resultaat. Heel wat kinderen die vrij kunnen voetballen en ook de buurtbewoners zijn tevreden. Met dank ook aan Delphine om dit initiatief te nemen.”

Eerste matchke

“De kinderen en jongeren van in de wijk waren vragende partij en we zijn blij dat we hier als stadsbestuur aan tegemoet kunnen komen. Ondanks het mindere weer waren al heel wat enthousiaste jongeren aanwezig om een eerste matchke te kunnen spelen”, zegt David Vandekerckhove, schepen van Jeugd (Groen).

De aankoop van de voetbaldoelen gebeurde in samenspraak met Loods 21, de Sportdienst Harelbeke en de stadsdiensten. De schepenen David Vandekerckhove en Tijs Naert (Groen) mochten een balletje trappen met de jeugd en schepen Lynn Callewaert (CD&V) keek toe, net als enkele medewerkers van Arktos en Michaël Vannieuwenhuyze van de Harelbeekse Sportdienst.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier