Speelcontainers trekken opnieuw zomer lang door Roeselare

In de Schierveldestraat mochten ze vrijdagavond de speelcontainer officieel verwelkomen. (foto SB)© Stefaan Beel
In de Schierveldestraat mochten ze vrijdagavond de speelcontainer officieel verwelkomen. (foto SB)© Stefaan Beel
Thomas Dubois

Na het succes van de voorbije jaren, is stad Roeselare er dit jaar opnieuw met vier themacontainers die telkens drie weken op dezelfde locatie blijven staan. De andere twee worden verhuurd.

“Een speelcontainer is mobiel en biedt leuke en gevarieerde speelprikkels in diverse buurten. In de speelcontainer zit spelmateriaal dat door kinderen uit de buurt gratis gebruikt mag worden om er naar hartenlust mee te spelen op het openbaar domein. De speelcontainers blijven telkens 3 weken staan. Veel kinderen krijgen hierdoor de kans om de speelcontainer in hun buurt te ontdekken”, aldus schepen Dirk Lievens.

“Een speelcontainer biedt kinderen speelkansen. Spelen is heel belangrijk, want door het spelen ontdekt het kind de wereld om zich heen, krijgt het inzicht in gebeurtenissen en situaties. Kinderen leren heel veel van elkaar door samen te spelen. (Samen) spelen stimuleert de sociale, motorische, emotionele vaardigheden van het kind.”

SP elmateriaal ontwikkelen met lokale creatieve technici (Doekit, HalteR, Travak…)

E nthousiaste kunstenaars fleuren de containers op met leuke ontwerpen volgens thema.

E chte peters en meters uit de buurt dragen zorg voor een nette buurt. Buurt en co neemt een rol op om de netheid in de containers en de buurt te bewaken.

L euke genietende gebruikers dragen zorg voor het materiaal.

“De inzet van zoveel Roeselaars talent is waardevol voor de stad. Samen maken we werk van een duurzame, kindvriendelijke stad!”, besluit Dirk Lievens.

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten