Shania Vanwalleghem uit Ardooie wint Junior Journalistenwedstrijd

Vooraan de winnaars Elisabeth Storme en Shania Vanwalleghem.Achteraan van links naar rechts:Johan Verhalle (leerkracht), Nadine Vanwalleghem (directrice De Horizon), Nele Deweerdt (leerkracht), Jan Gadeyne (secretaris Davidsfonds). (foto JCR)©JOKE COUVREUR
Vooraan de winnaars Elisabeth Storme en Shania Vanwalleghem.Achteraan van links naar rechts:Johan Verhalle (leerkracht), Nadine Vanwalleghem (directrice De Horizon), Nele Deweerdt (leerkracht), Jan Gadeyne (secretaris Davidsfonds). (foto JCR)©JOKE COUVREUR
Redactie KW

Shania Vanwalleghem van basisschool De Horizon in Koolskamp heeft de scherpste pen; zij is voor Ardooie de laureaat van de Junior Journalistenwedstrijd van het Davidsfonds. Ze schreef een verhaal over de schat van de eeuwige jeugd. Shania mag nu ook haar kans wagen in de nationale finale.

Aan deze editie van de Junior Journalistenwedstrijd namen drie scholen, met acht klassen en 153 leerlingen, deel. Jan Gadeyne, secretaris van het organiserende Davidsfonds geeft wat meer uitleg. “Leerlingen van De Boomgaard en De Zonnebloem in Ardooie en van De Horizon in Koolskamp konden in oktober en november van vorig jaar hun pennenvruchten afleveren op school. Het thema was Schatten.”

“De leerkrachten maakten vervolgens een eerste selectie. Daarna jureerden Caroline De Vriese, Anja Pardoel en ikzelf de stukken. De klassieke prijsuitreiking in de bibliotheek van Ardooie kon helaas niet doorgaan door de coronamaatregelen. De prijzen, boekenpakketten, werden nu met veel plezier in de drie deelnemende scholen overhandigd.”

Algemeen winnaar werd Shania Vanwalleghem uit het zesde leerjaar van De Horizon. Zij schreef een verhaal over de schat van de eeuwige jeugd. Shania woont in de Consciencestraat in Koolskamp. Ze is de dochter van Wim Vanwalleghem en Lisbeth De Martelaere. Haar jongere zus, Alicia, zit in het tweede leerjaar.

Nationale finale

Als lokale winnaar mag Shania nu ook deelnemen aan de nationale finale van de Junior Journalistenwedstrijd, met prijsuitreiking in het parlement op zondag 25 april.

Tweede werd Louise Defoort van De Boomgaard met De Schat van Armburen. Justine Verhé van De Zonnebloem behaalde brons met De droom van een paard. Milo Horré van De Zonnebloem werd vierde met De schat van de Latijnse piraat. Verdienstelijk vijfde werd Elisabeth Storme van De Horizon met een verhaal over vriendschap.

Ook Dauwe Baele, Santiago De Deken en Emma Maertens (alle drie van De Boomgaard) en Jappe Van Acker en Romée Vermandere (beiden van De Zonnebloem) kregen een boekenpakket.

(JM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.