Sarah van Ketnet neemt je mee tijdens een interactieve zoektocht doorheen Roeselare

Sarah vergezelt je komende maanden op een interactieve tocht door Roeselare. Deze kindjes waren alvast razend enthousiast. © Stefaan Beel
Thomas Dubois
Thomas Dubois Editieredacteur De Weekbode Roeselare – Izegem – Tielt

Stad Roeselare en VRT organiseren dit voorjaar een interactieve wandeling voor gezinnen in het centrum van Roeselare. Onderweg laat Ketnet Junior-gezicht Sarah je kinderen zingen, dansen en bewegen. Zo wordt een uitstapje naar de stad nog leuker.

‘Op stap met Sarah van Ketnet Junior’ is de naam van de wandeling en het parcours loopt over een afstand van 1,5 kilometer doorheen het stadscentrum. “Tijdens de interactieve wandeling schotelt het populaire gezicht van Ketnet Junior de kinderen allerlei leuke opdrachten voor die hen laten zingen, dansen en bewegen. De wandeling is buggy-vriendelijk, volledig gratis en kan je elke dag doen vanaf de krokusvakantie tot en met 10 mei. Net zoals de programma’s van Sarah mikt de wandeling op kinderen tussen 3 en 7 jaar oud”, horen we van schepen Matthijs Samyn.

Tijdens de wandeling, die start aan het begin van de Ooststraat, kom je een aantal Sarah-borden tegen, met daarop telkens een leuk opdrachtje voor de jonge wandelaars. Via de QR-codes op het bord krijg je ook nog extra beleving, zoals een filmpje, om helemaal op te gaan in de wandeling. Zo zit Sokpop, Sarahs trouwe vriendje, verstopt op verschillende locaties. Ook aan de ouders is gedacht, want op de borden staan ook een aantal leuke weetjes over Roeselare en de locaties die je aandoet.

Speelse plekjes

“Met deze zoektocht hebben we in het voorjaar en dus ook de krokus- en paasvakantie een aanbod voor de allerkleinsten. Het is fantastisch om de mooie en speelse plekjes van ons stadscentrum op die manier in de kijker te kunnen zetten. Met de weetjes voor ouders hopen we families ook te overtuigen dat er in Roeselare nog veel meer te beleven valt”, stelt Matthijs nog.

“Met Ketnet en Ketnet Junior willen we een transmediale beleving creëren voor jong en oud. We maken diverse content met Sarah, ze zorgt voor knutselinspiratie, zingt, beweegt en leest voor én je kan haar ook ontmoeten op events. Met op stap met Sarah kan je nu op een interactieve manier Roeselare ontdekken en dat helemaal op kindermaat”, voegt netmanager van Ketnet, Annemie Gulickx, nog toe.

Sarah zelf vindt het alvast een leuk initiatief. “Er waren al gelijkaardige zoektochten, maar die waren dan eerder in groene omgeving. Het is de eerste keer dat we dit in stedelijke omgeving doen. Ik ben wel benieuwd. Roeselare ken ik van de Ketnet Zomertour, maar meer ook niet. Het is het ideale moment om de stad te bezoeken. Shoppen? Dat wordt alvast gevaarlijk”, klinkt het lachend.

Leuk aandenken voor iedereen

Als kers op de taart ontvangen alle kinderen bij aankomst in het toeristisch onthaal bij Koers een prachtig Ketnet Junior-aandenken als herinnering. De ‘Op stap met Sarah’-wandeling is uiteraard ideaal om te combineren met een half dagje shoppen met de allerkleinsten of een pannenkoek of – als de lente echt doorbreekt – een ijsje of een terrasje in het gezellige stadscentrum.

Sarah zelf was erbij vandaag, op donderdag 8 februari, toen de de interactieve wandeling aan de pers werd voorgesteld. In de paasvakantie kunnen de echte Sarah-fans hun idool ook live aan het werk zien: want op zaterdag 6 april organiseert Stad Roeselare samen met de vzw shopping & centrum een ‘kids day’ in het centrum van de stad. Dan komt Sarah gratis optreden samen met haar vaste gitarist Bavo. De rest van het kindvriendelijke programma wordt later aangekondigd.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier