Overrompeling in kinderboerderij Bokkeslot

Het paard aaien hoorde erbij tijdens de openkijkdagen in het Bokkeslot. © MVD
Marc Vergote
Marc Vergote Medewerker KW

De zon was vanaf zaterdagmiddag present en dat was voor honderden sympathisanten het sein om naar de kinderboerderij Bokkeslot te trekken. De openkijkdag bood voor elk wat wils en de gezelligheid was een grote troef.

Vanaf de poort tot ver achter in de weiden stonden tafels om er te genieten van het boerderijterras. Pannenkoeken, nacho’s, hamburgers, pizza’s, frietjes en ijsjes waren er in overvloed.

Met groepen kids werd pizza gebakken en ook het voederen van de hoevedieren stond op het programma. Een vrij bezoek aan de stallen en voor groot en klein het eerste kampioenschap cornhole.

In de loods lagen grote balen stro in een klim- en loopcircuit opgesteld. In de hoevewinkel lagen boerderijproducten en de verse aardbeien van Frank en Kathleen waren een attractie.

Ook zondag is er openkijkdag met gelijkaardige ingrediënten. Open vanaf 11 uur en kort na de middag komt een schaapscheerders langs om met vakkennis de schapen van hun ‘winterjassen’ te ontdoen. Om 16.30 uur start het eierwerpen.

Maandag wordt alles opgeruimd en vanaf dinsdag zijn opnieuw elke dag klasgroepen op geleid bezoek.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier