Oostende speelt zes keer voor Droomfabriek: beachfestival wordt grote apotheose

Zes kinderen zien hun droom in vervulling gaan. © EFO
Edwin Fontaine
Edwin Fontaine Medewerker KW

Oostende zal dit voorjaar 6 dromen van kinderen realiseren. Telkens op woensdag wordt een droom waar gemaakt. De apotheose komt er op 27 juni met een beachfestival voor 11- en 12-jarigen.

Van de 862 inzendingen voor dromen werden er 500 geselecteerd en dat leidde tot een Top 10 waaruit de kindergemeenteraad de droom van Babette selecteerde. Ze vroeg een beachfestival voor jongeren. “We realiseren haar droom. Alle kinderen van het vijfde en zesde leerjaar kunnen naar dat festival op donderdag 27 juni tussen 11 en 15 uur op het Sportstrand”, zei burgemeester Bart Tommelein. Hij vindt het een goed idee dat er een herhaling komt van de wedstrijd. “We halen dan misschien wel 1.000 inzendingen.”

De jury beloonde ook nog dromen die bijzonder zijn. Léon wilde een gazon vol zonnebloemen op de site van het afgebroken zwembad. “Zonnebloemen doen me denken aan mijn oma die vorig jaar overleed”, luidde het. Dit voorjaar zal de Groendienst zijn droom realiseren en tegen augustus zullen de bloemen bloeien. Oostende verzekert dat hij aanwezig kan zijn bij het aanplanten. Destiny zal met haar twee nichtjes omgetoverd worden in prinsessen waarna ze met een koets een rit maken door de stad. Aliyah mag binnenkort dansen op het dak van het Kursaal.

Blije gezichten

De kinderen zijn duidelijk tevreden. ”Ik kan zwemmen maar van mijn ouders mag ik maar tot aan mijn knieën in de zee. Het was mijn wens om eens van een reddingsboot in zee te springen. Dat wil ik samen doen met mijn broer Mathias. Hij is 9 jaar en gaat mee”, zegt de 6-jarige Lara. Haar droom wordt gerealiseerd in samenwerking met watersportvereniging VVW Inside Outside. Zij zullen ook instaan voor de bijzonder droom van Céleste. “Ik wil met mijn papa surfen”, zegt het meisje. Dat is niet evident want Brecht raakte twee jaar geleden deels verlamd na een trombose. “Ik surfte vroeger veel en wou haar leren surfen. Samen met mijn dochtertje nog eens op het water gaan zou mooi zijn. Het kan de start zijn van opnieuw meer watersport.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier