Ook dit jaar pop-up Engelpark voor kinderen in Ichtegem

Drie koppels zetten hun schouders onder het project Engelpark. (foto Coghe)©GINO COGHE Foto Coghe
Drie koppels zetten hun schouders onder het project Engelpark. (foto Coghe)©GINO COGHE Foto Coghe
Redactie KW

Vorig jaar startten een drietal moeders met schoolgaande kinderen met een pop-up niet ver van het kruispunt De Engel. Ze zorgden voor een speeldorp met zomerbar. Ook dit jaar wordt de pop-up volop voorbereid.

“Dit keer zijn we met drie koppels die hun schouders onder het project zetten”, legt Isabelle Demyttenaere (44) uit. “Magali Degrande (37) was vorig jaar ook bij het organiserend trio en ze heeft haar man Tom Nauwynck (42) kunnen overtuigen om mee te helpen organiseren. Nieuw in wat we het organisatiecomité kunnen noemen zijn mijn zus Ann-Sofie (41) en haar man James Musengeyiwa (40). Zij hielpen vorig jaar ook al mee met de opbouw en de afbraak, maar gaan nu wel een stap verder. Ook ik heb mijn partner Tina Ledaine (44) aan boord gekregen.”

“Deze zomer willen we, van 9 juli tot 15 augustus, dus opnieuw een bijkomende ontspanningsmogelijkheid aanbieden aan kinderen tot ongeveer 12 jaar. Dat is een week langer dan vorig jaar. We doen dit op vraag van de mensen. We hebben dus geluisterd naar onze bezoekers en behouden wat ze goed vonden. Vorig jaar wierp corona natuurlijk ook haar schaduw op onze organisatie, want we waren eigenlijk niet van plan om bediening aan tafel te voorzien. Dit jaar gaan we dat wel behouden. Het maakt dat we wel meer helpende handen moeten voorzien, maar die bediening aan tafel was eigenlijk wel een meevaller en extra troef.”

Veilig gevoel

Het algemeen concept, een speeldorp met zomerbar waarin het aangenaam vertoeven is voor groot en klein, blijft ongewijzigd. “Zo zullen er ook dit keer een aantal springkastelen staan. Een aanbod dat we opnieuw wekelijks veranderen. Daarnaast zorgen we, net zoals vorig jaar, ook voor andere speelelementen waarmee kinderen naar hartenlust kunnen ravotten. Een van onze sterke punten blijft de veiligheid. Het speelterrein met een aparte kleuterhoek ligt weg van de drukke Torhoutsebaan en heeft een aparte parking.”

“We weten dat die zaken door de bezoekers werden geapprecieerd. Openingsuren zijn op woensdag, donderdag en zondag van 14 tot 19 uur. Vrijdag en zaterdag opent de pop-up om 14 uur en worden voorlopig geen sluitingsuren opgegeven, maar dat zal van corona afhangen. We hopen opnieuw op talrijke bezoekers”, besluit Isabelle Demyttenaere.

(RI)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier