Nieuwe kinderzoektocht Santa & The Pixies in Brugse winkelstraten

© (Foto Davy Coghe)
Piet De Ville
Piet De Ville Medewerker KW

De Ilustratrice Thaïs Vanderheyden en Shopping Brugge – de stedelijke dienst economie dus – sloegen de handen in elkaar voor een nieuwe kinderzoektocht in de Brugse winkelstraten. De Pixies, de elfen die de kerstman helpen, zijn hierbij de centrale figuren.

Tijdens de kerstperiode nestelen deze kerstelfen zich aan de gevels van verschillende Brugse etalages in de vorm zestien tegels met minidecor.

“Samen met Stad Brugge stippelde Thaïs Vanderheyden een magische zoektocht uit voor kinderen van 4 tot 8 jaar. Van zaterdag 17 december 2022 tot en met zondag 15 januari 2023 kunnen zijn met hun (groot)ouders deze wandeling doen”, zegt schepen van Werk en ondernemen Pablo Annys (Vooruit). “Het is de perfecte gelegenheid om op stap te gaan door het Brugse centrum. Onderweg bewonderen de deelnemers de leuke taferelen op de tegeltjes en ontdekken ze de fijne handelszaken en gezellige eet- en drinkadresjes die onze stad rijk is.”

Burgemeester Dirk De fauw (CD&V) vult aan: “De wandeling loopt langs de Vlamingstraat, Kuipersstraat, Noordzandstraat, Simon Stevinplein, Mariastraat, Katelijnestraat, Zilverpand tot aan de Smedenstraat en eindigt aan het kantoor van Shopping Brugge in de Smedenstraat 37. Kinderen die de Pixies-kleurplaat van het plannetje creatief invullen en die voor 23 januari 2023 deponeren in de rode brievenbus van Shopping Brugge (Smedenstraat 37) maken kans op een mooie prijs.”

Het plan met de route is beschikbaar in het Infokantoor op de Markt (bij Historium, Markt 1).

Alle info via www.brugge.be/pixies

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier