Kerelsplein in Roeselare wordt helemaal heraangelegd als recreatieve zone

Schepen Dirk Lievens aan een van de pleintjes die wordt heraangelegd. (foto SB)© Stefaan Beel
Schepen Dirk Lievens aan een van de pleintjes die wordt heraangelegd. (foto SB)© Stefaan Beel
Thomas Dubois
Thomas Dubois Editieredacteur De Weekbode Roeselare – Izegem – Tielt

Het Kerelsplein in Roeselare ondergaat de komende jaren een hele metamorfose. De zone is aan renovatie toe en krijgt een invulling die up to date is aan de noden van vandaag.

Het Kerelsplein werd in 2006 aangelegd en was toen een van de eerste recreatieve zones in Roeselare. “Ondertussen ehb je er wel meer met de Trax-site of het Bergmolenbos, elk met een eigen functie, en het is de bedoeling om de komende jaren meer recreatieve zones te creëren”, vertelt schepen Dirk Lievens. “In de loop der jaren werden het plein meermaals opgefrist, maar na vijftien jaar is duidelijk dat het Kerelsplein een flinke renovatiebeurt kan gebruiken.”

In april werd het voorontwerp van de renovatie goedgekeurd. Daarvoor ging de stad in gesprek met de buurt, gaande van de buren tot het wijkcomité, de scholen en de speelpleinwerking die er ook een thuis heeft. “We willen een speelomgeving creëren die een thuis biedt aan de speelpleinwerking, maar ook aan andere organisaties, jongeren, kinderen, skaters, picknickers, enz.”

Waterspeeltuin

“Verschillende zones worden daarbij aangepakt. De kleuterspeelzone wordt heraangelegd, net als de hoofdspeelzone die een flinke opwaardering krijgt. Nu hebben we daar een zandspeelzone, een natuurlijke zone en schommelzone. Dat gaan we herschikken. We denken ook aan een waterspeeltuin, want iedereen speelt toch graag met water. We willen mee zijn met onze tijd en ook een parcours aanleggen voor bijvoorbeld go-carts of steps.”

“Tot slot willen we de groenzones versterken, de mogelijke geluidsoverlast beperken en de biodiversiteit stimuleren”, aldus schepen Dirk Lievens. Voor het hele project is zo’n 400.000 euro voorzien.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier