Gemeente Maldegem gaat met sjorpalen van Gidsen Gertrude ‘lopen’

Gelukkig zullen de jongeren tegen morgen voldoende sjorpalen hebben.© GF
Gelukkig zullen de jongeren tegen morgen voldoende sjorpalen hebben.© GF
Redactie KW

De Maldegemse jeugdbeweging Gidsen Gertrude kwam woensdagavond voor een onaangename verrassing te staan. De monitoren wilden de container voor hun jeugdkamp inladen toen bleek dat alle sjorpalen verdwenen waren. De gemeente bleek zelf achter de verdwijning te zitten. Aan de hand van helpende ouders en een snelle reactie van de gemeente werd het probleem opgelost.

Heel even dachten de hoofdmonitoren dat hun langverwacht kamp richting Opoeteren in het water dreigde te vallen. Zonder sjorpalen kon de trip namelijk moeilijk doorgaan. “Dat was een ferme domper op de feestvreugde”, vertelt hoofdleidster Bo Van Durme in alle staten.

“We wilden nietsvermoedend de container inladen toen bleek dat heel wat palen ontbraken. Die liggen in een depot van de gemeente en enkel de chiro van Kleit en wij hebben daar materiaal liggen.We vertrekken donderdag op kamp dus dat vormt een groot probleem. We staan nu in contact met de jeugddienst en er worden oplossingen gezocht.” Meteen schoten een aantal ouders in actie en uiteindelijk schoot ook de gemeente te hulp.

Burgemeester Bart Van Hulle geeft toe dat het om een fout van de gemeente gaat: “Blijkbaar hebben wij palen van hen in bewaring genomen die er nu niet meer liggen. Omdat het vertrek van het kamp er te snel aankomt, is er geen tijd om te kijken wat er intern is misgelopen. We hebben meteen andere palen gezocht en alles wordt geregeld. Als je als gemeente een fout maakt, dan moet dat opgelost worden. Ons personeel heeft dat fantastisch geregeld.”

De burgemeester gaf ook toe dat hij met de betrokken diensten gaat controleren of het om een menselijke of organisatorische fout gaat. Voor de Gidsen zorgde de situatie voor heel wat extra stress. “Na twee coronajaren en heel wat extra werk, konden we nu eindelijk vertrekken. We betreuren dit ten zeerste.”

(AVH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier