Feestweekend met veel livemuziek in Jeugdhuis De Flodder

Op de foto zien we bestuursleden en enkele oud-bestuursleden van de Twidde Generoasje met v.l.n.r. Jaron Lamaire, Alessandro Bruynsteen, Gauthier Vandewiele, Cederic Latruwe, Jeroen Matton, Emmanuel Devoldere, Simon Cardoen en Jasper Sissau. Bestuursleden Laure Ameloot en Roeland Osaer ontbreken op de foto. (foto TOGH)
Redactie KW

Jeugdhuis De Flodder viert op vrijdag 26, zaterdag 27 en zondag 28 april zijn 39ste verjaardag met een feestweekend en veel livemuziek van onder meer Nieuwe Lichting-winnaars Yesnomaybe. Met een buitenpodium en hopelijk stralend lenteweer mikt het bestuur op een zomerse festivalsfeer.

Jeugdhuis De Flodder werd boven de doopvont gehouden eind april 1985. Sindsdien wordt die heugelijke gebeurtenis gevierd met een spetterend feestweekend, dit jaar al voor de 39ste keer. “We houden vast aan het vertrouwde recept op vrijdag, met de Oudebuxavond”, zegt voorzitter Jaron Lamaire. “De Oude Bux zijn de oudste oud-bestuursleden. Ze nodigden No Prisoners uit, de nieuwe band rond Pieter-Paul Devos van Raketkanon en Kapitan Korsakov. Achteraf is er een feestje met dj Poepie.”

Op zaterdagavond slaat De Flodder voor één keer een andere weg in. “Normaal nodigt de Twidde Generoasje, de jongere oud-bestuursleden, dj’s uit voor een fuif. Die zullen er nog steeds zijn, maar voordien is er opnieuw een live optreden: van de band Yesnomaybe, winnaar van De Nieuwe Lichting van Studio Brussel en met de Zillebeekse drummer Briek Maertens in de rangen. En dat voor amper vijf euro.”

Top 69

Op zondag is iedereen al welkom vanaf 11 uur voor het aperitiefconcert van coverband Goe Bezig, gevolgd door de barbecue à volonté.

“In de namiddag is er nog een optreden van de Belgian Quo Band, een gerenommeerde Status Quo tribute band. Daarna volgt de apotheose van de Top 69, waarvoor de mensen al volop kunnen stemmen. Sfeer en ambiance blijven ook achteraf gegarandeerd, met verschillende dj’s.”

Zondag zal er opnieuw een buitenpodium staan. “Wellicht zullen we het optreden van Yesnomaybe op zaterdagavond ook buiten laten plaatsvinden”, zegt Jaron. “Omdat dat toch een bekendere naam is, hopen we nog meer mensen van buiten de gemeente aan te trekken. Zo creëren we ook nog meer festivalvibes. Hopelijk kunnen we, zoals in de voorgaande jaren, weer op stralend lenteweer rekenen. We zijn trouwens ook al volop bezig met de voorbereidingen van veertig jaar De Flodder in 2025. Daarvan mogen de mensen al iets van verwachten op zondag.”

(TOGH)

Kaarten voor vrijdag kosten 6 euro, voor zaterdag 5 euro. Zondag is de toegang gratis, maar betaal je 20 euro voor de barbecue. Meer info op de Facebookpagina van jeugdhuis De Flodder.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier