EFC-L&R-Vulsteke en Gaverzicht-Be Okay slaan de handen in elkaar

Michel Pollentier, Benny Engels en Wim Feys van EFC.© VDB
Michel Pollentier, Benny Engels en Wim Feys van EFC.© VDB
Redactie KW

Leuk nieuws uit het West-Vlaamse jeugdwielrennen: EFC-L&R-Vulsteke en Gaverzicht-Be Okay gaan de krachten bundelen. De twee traditieclubs slaan de handen in elkaar om onze jeugdrenners optimaal te kunnen begeleiden en worden daarbij ondersteund door sportbegeleidingscentrum Pulso Preventielab.

Gaverzicht-Be Okay heeft renners over alle categorieën heen, van de jongsten tot de eliterenners zonder contract. EFC-L&R-Vulsteke probeert dan weer talentvolle beloften klaar te stomen voor het profpeloton. Dat deze twee clubs gaan samenwerking, kan alleen maar goed zijn voor het jeugdwielrennen.

“Naast de uitgebreide basis van jeugdwielrenners gaan we werken met talent teams voor junioren, beloften en op termijn ook dames”, vertelt Kurt Debouck, voorzitter van EFC-L&R-Vulsteke. “Daarbij zullen we ernaar streven de beste junioren, beloften en dames op te leiden in functie van de stap naar de profs, met voldoende aandacht voor hun schoolloopbaan. Die doorstroming van nieuwelingen over junioren naar beloften op het hoogste niveau van het jeugdwielrennen is een facet dat ongezien is. De renners zullen van heel nabij opgevolgd en begeleid worden door Pulso Preventielab, een sportbegeleidingscentrum waar zowel beginners, recreanten als competitiesporters terecht kunnen.”

Delen zelfde ambitie

Ook bij Thomas Debrabandere, voorzitter Gaverzicht-Be Okay, was er alleen maar tevredenheid na de bekendmaking van de samenwerking. “De voorbije jaren hebben we elkaar beter leren kennen. Veel van onze renners worden reeds gescreend en getest door Pulso Preventielab, het sportbegeleidingscentrum dat ook in het nieuwe verhaal een belangrijke rol zal spelen. Sommige renners, zoals Kasper Saver en Thomas Naudts, hebben recent de overstap gemaakt naar EFC-L&R-Vulsteke. Daarnaast is Kurt Debouck sponsor van onze club en reed zijn dochter Elena bij ons. Op die manier hebben we gemerkt dat we dezelfde ambitie delen en een stap vooruit willen zetten. Beide clubs focussen op een ander domein van het wielrennen, maar net daarom zijn we zo complementair en dat maakt het project uniek.”

“Onze visie verandert uiteraard niet”, vervolgt Debrabandere. “Ook de talrijke medewerkers van beide clubs blijven een heel belangrijke pijler in het verhaal. Elk kind dat ernaar verlangt om te proeven van het wielrennen, zal bij de club terecht kunnen. Plezier en voldoening staan centraal, maar tegelijk is sport de ideale voedingsbodem voor de persoonlijkheidsontwikkeling.”

Michel Pollentier

Het laatste woord was voor Michel Pollentier, jarenlang een drijvende kracht achter EFC-L&R-Vusteke en iemand die tientallen jonge renners de kans gaf om zich te ontwikkelen tot profrenner. “Ik geloof 100 procent in Thomas Debrabandere en Kurt Debouck, met Wim Feys als stabiele factor voor het sportieve verhaal. Het zijn capabele mensen met een grote verdienste voor het wielrennen. Hopelijk kunnen ze het nieuwe project doen groeien tot wat ze voor ogen hebben. Ik zal geen officiële functie meer opnemen. Als ze mijn raad nodig hebben, mogen ze altijd bellen, maar het dagelijkse reilen en zeilen laat ik aan hen over.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.