Dan toch nog een passend einde, laatstejaars in Roeselare krijgen 0-dagen viering

Thomas Dubois
Thomas Dubois Editieredacteur De Weekbode Roeselare – Izegem – Tielt

Het 100 dagen verhaal werd in overleg met het 100 dagen comité en schooldirecties opgebouwd om ook op het publieke domein een levendige toffe viering coronaproof mogelijk te maken. De regelgeving op diverse data noopte helaas tot herziening van alle plannen. Tot grote ontgoocheling bij de jongeren, maar ook de stad, zij komen nu met een alternatief.

De stad vond het belangrijk om de studenten de kans te bieden deze belangrijke mijlpaal te vieren. De vraag om die uitzwaai van het middelbaar met stijl te laten gebeuren en de voorstellen van de jongeren hebben werden gebundeld in een coronaproof gebeuren op de Trax-site op vrijdag 25 en zaterdag 26 juni. Er werd gekozen voor een zittend concept met muziek en een hapje en een drankje”, vertelt schepen Dirk Lievens. “We hebben beloofd aan de jongeren om hen een viering te geven, we houden woord.”

“Alle laatstejaars worden uitgenodigd om hun ticket te reserveren en ‘oltegoare’ in een gezellig kader te genieten, op die manier wordt dit een onvergetelijke aftrap naar een zorgeloze vakantie.”

De stad voorziet stewards om de aftocht in goede banen te leiden en de hinder tot een minimum te beperken voor de buurtbewoners.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier