‘Dag van de Jeugdbeweging’ wordt opnieuw één groot feest in Ieper

Elias Vanhaverbeke en schepen Dimitry Soenen. © EF
Anton Peene Reporter

Op 21 oktober is er weer ‘Dag van de Jeugdbeweging’. De jarenlange traditie van een ontbijt op de Grote Markt en een feestje voor de leiding ‘s avonds wordt ook dit jaar gevolgd.

Vrijdagmorgen 21 oktober in de vroege uurtjes slaat het stadsbestuur de handen weer in elkaar met de jeugddienst voor een ontbijt op Dag van de Jeugdbeweging. “Iedereen die school loopt in Ieper en een uniform aan heeft, kan tussen 7 en 8 uur aanschuiven. We delen opnieuw lekkere ontbijtkoeken uit”, vertelt schepen van Jeugd Dimitry Soenen (N-VA). “Na schooltijd zijn er nog twee activiteiten. Van 19.30 tot 21 uur is er een receptie voor de leiding. En vanaf 21 uur is er de fuif in de concertzaal van het JOC, voor leiding en oud-leiding. Het verkleedthema op de fuif is stripfiguren, de best verklede persoon krijgt een prijs. Dit feestje wordt door het CGJW (Commissie georganiseerd jeugdwerk, red.)georganiseerd, dat enkele weken geleden ook Belfort op Stelten in goede banen leidde.”

Andere activiteiten

Na de Dag van de Jeugdbeweging staan er binnenkort nog enkele activiteiten op de kalender van CGJW. “Op 5 november is er een avonturendag. Verder staan er nog wat activiteiten gepland in 2023: vormingsdag (18 februari), CGJW-café (24 februari), Fietseling (15 april) en Ter Land, Ter Vestingen en in de Lucht (7 mei).” De schepen is blij dat ook de Jeugdraad, een erkend adviesorgaan, weer nieuw leven werd ingeblazen. “Een pluim op de hoed van onze jeugdconsulent Elias Vanhaverbeke”, zegt hij. “Het zijn moeilijke jaren geweest voor de Jeugdraad. In veel andere steden en gemeenten vallen CGJW en Jeugdraad samen. Hier is dat historisch gegroeid als twee aparte entiteiten. Elias heeft daar veel tijd ingestoken om deze vereniging weer op de rails te krijgen. Er is een brede vertegenwoordiging van de jeugdverenigingen. Met Tjonkvook (dialect voor het jonge volk, red.) is er trouwens een nieuwe naam gekozen. De signalen zijn positief en ik hoop dat we op deze ingeslagen weg kunnen verdergaan”, aldus de schepen. (API)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier