Benthe Veelers is Junior Journalist met verhaal over haar lokale helden

Redactie KW

De jaarlijkse opstelwedstrijd Junior Journalisten in Zwevezele bracht opnieuw heel wat mooie verhalen bijeen. Er namen 52 kinderen deel en het thema klonk Trots op lokale helden. Benthe Veelers (10, centraal op foto met wit-roze trui) werd de algemene winnaar.

De prijsuitreiking vond zaterdag plaats in De Zwaluw. Burgemeester Lieven Huys verzorgde het welkomstwoordje: “Deelnemen aan deze wedstrijd vraagt altijd moed. Je zit voor een leeg blad en moet over heel veel taalvaardigheid, fantasie en creativiteit beschikken. De titel klinkt Trots op lokale helden en sommige deelnemers zien die helden heel dicht bij hun leefwereld.

Ouders helden

De leerlingen, met 52 deelnemers, uit het 5de en 6de leerjaar van de basisscholen De Regenboog en De Horizon namen vrijwillig mee aan de opstelwedstrijd.” De klaswinnaars zijn Aimé Lammertyn (6a De Regenboog), Estée Vancauwenberghe (6b De Regenboog), Helena Gevaert (6c De Horizon), Emiel Philips (5a De Regenboog), Vinn Montfoort (5b De Regenboog) en Benthe Veelers (5c De Horizon).

De algemene winnares, dus de beste van de 52 deelnemers, is Benthe Veelers uit klas 5c van school De Horizon. “De titel waarrond ik een verhaal moest neerpennen, vond ik niet zo moeilijk”, vertelt Benthe. “Als ik mij de vraag stel wie mijn lokale helden zijn, dan zoek ik het antwoord niet ver. Mijn ouders, mijn gezinsleden en familieleden zijn mijn helden. De vele lokale helden staan iedere dag voor mij klaar en dan ben je pas een echte held. Ik lees veel boeken en lezen en schrijven vind ik heel tof om te doen. Het doet mij deugd om verkozen te worden tot algemeen winnaar bij de opstelwedstrijd.” (NS/foto Nele)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier