Jelle Cleymans verwerkt als tekstschrijver levensliedjes in musical ‘Iedereen Beroemd’

Op 17 februari 2019 gaat de musical Iedereen Beroemd in première in Theater Elckerlyc in Antwerpen. Gewezen Spring-zanger Jelle Cleymans maakt zijn debuut als componist en tekstschrijver van deze musical, die gebaseerd is op de legendarische en gelijknamige film van Dominique Deruddere.

Jelle Cleymans, dé componist – maar dat woord hoort hij niet graag – voor de banner van Iedereen Beroemd. © (Foto FODI)

De nieuwste musicalcreatie van Judas Theater Producties kan rekenen op een verrassende cast. Sven De Ridder en Joke Emmers nemen de hoofdrollen op zich. Bij het begin van het nieuwe theaterseizoen worden de andere vijf namen van de hoofdcast bekend gemaakt.

In café De Gekke Haan in Kallo mocht Jelle Cleymans de aanwezige persmensen verwelkomen. “Ik voel mij een beetje onwennig om hier te staan. Het is echter een hele eer dat ik voor de allereerste keer de muziek mag schrijven voor een musical. Vier jaar geleden werd ik naar het bureau van Sam Verhoeven geroepen. We zijn al jaren vrienden. Sam zei : ik wil heel graag een musical maken rond de film Iedereen Beroemd. Ik vond het tof dat hij aan mij dacht en ik was benieuwd welke rol ik zou spelen. Sam zei : neen, ik wil dat jij de muziek schrijft. Dat was even schrikken én slikken. Even later vond ik het wel super. Niet omwille van de muziek, wel omwille van het verhaal. Ik heb daar immers zelf voeling mee. Vroeger was ik zanger bij Spring. In de smartlap, het levenslied, ben ik enorm geïnteresseerd.”

Joke Emmers speelt de rol van Marva.
Joke Emmers speelt de rol van Marva.© (Foto FODI)

“We zijn nu 2018 en ik ben nu echt aan het werk. Ik mag dat doen met de man die mijn leven een andere wending gaf, namelijk Frank Van Laecke, die als een soort vader maar ook donkere wolk over mij hangt. Hij vraagt vaak hoever ik al sta… “, glimlacht Jelle. “Ze zeggen dat ik componist ben. Ik ben geen componist, ik ben een liedjesschrijver. Ik ga liedjes maken, muziek en teksten, maar verwacht van mij geen opera. Wat ik ga proberen te doen, is wat ik goed ken : die levensliedjes ! Ik ga dat dna verwerken in de muziek die ik ga maken. In mijn eigen repertoire heb ik ook een nummer Naakt ben je mooier dan je moeder. Dat was niet meteen mijn grootste hit, maar dat liedje bevat dezelfde ingrediënten. Tot slot : ik vind het heel fijn dat ik aan de andere kant zal staan. Dat ik niet de stress zal hebben van de première, dat ik niet de stress zal beleven van het repetitieproces, dat is voor andere mensen die mijn liedjes brengen in deze musical. Het is eens iets anders, een nieuwe uitdaging.”

Vier op één rij met Sam Verhoeven (artistieke leiding), Sven De Ridder (Jean Vereecken), Joke Emmers (Marva Vereecken) en Jelle Cleymans.
Vier op één rij met Sam Verhoeven (artistieke leiding), Sven De Ridder (Jean Vereecken), Joke Emmers (Marva Vereecken) en Jelle Cleymans.© (Foto FODI)

Jelle kreeg de eer om de hoofdrol van de musical voor te stellen en hij deed dat op een ludieke manier : “Hij is een Grote Mijnheer figuurlijk, niet letterlijk, dé man die Jean Vereecken zal spelen is Sven De Ridder.”

Sven : “Ik ben ontzettend blij dat ik mag meespelen. Mijn eerste musical ! Dat vakje stond nog leeg op mijn bucket list. Of ik kan zingen ? Ik vind van wel, maar ik zal zeker een coach onder de arm nemen om de mooie muziek van Jelle alle eer aan te doen. Er zijn veel zangers die acteren, dus waarom geen acteurs die zingen ? Wat mij in het verhaal raakt is dat het over de liefde gaat van een vader voor zijn kind. Niet het pushen in de showbizz, maar dat hij haar wil hogerop brengen. Hij doet alles om haar gelukkig te maken, niet om zichzelf gelukkig te maken.” Sven De Ridder mocht ook de rol van Marva bekend maken. “We hebben dezelfde lach, dezelfde ogen en ze heeft een prachtige stem. Deze rol gaat naar mijn theaterdochter Joke Emmers.”

(PADI)

Er zijn diverse voorstellingen voorzien tussen 15 februari en 10 maart 2019. Er zijn schoolvoorstellingen op 14, 22 en 29 maart 2019, telkens om 13.30 uur. Je kan nu al tickets bestellen van 59 euro (VIP), 39 en 29 euro. www.judas.be of 070 69 10 02.

Jelle Cleymans op de persvoorstelling samen met onze showbizzmedewerker PADI.
Jelle Cleymans op de persvoorstelling samen met onze showbizzmedewerker PADI.© (Foto FODI)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.