Jeanne Beddeleem vierde haar 103de verjaardag

De 103-jarige Jeanne Beddeleem, omringd door dochter Marie-Thérèse, schoonzoon Martin Verhaeghe, schepen Loes Vandromme, dochter Francine en schoonzoon Willy Dumelie. (foto MD) © MICHAEL DEPESTELE
Redactie KW

Op 19 juli vierde Jeanne Beddeleem haar 103de verjaardag. Zij is hiermee de tweede oudste inwoner van Poperinge. Jeanne woont nog steeds in bij haar dochters: afwisselend drie weken bij Marie-Thérèse en drie weken bij Francine.

Jeanne Beddeleem werd geboren op de hoeve van haar ouders langs de Abeelseweg in Poperinge op 19 juli 1918. Zij had vier zussen en een broer. Jeanne liep school in d’Hoogheschole, recht tegenover de ouderlijke hoeve.

Op 18 augustus 1950 trouwde ze met Gaston Vermeersch. Samen gingen ze boeren op de ouderlijke hoeve van Gaston, iets verder langs de Abeelseweg. Ze bleven er wonen tot Gaston overleed op 94-jarige leeftijd.

Het echtpaar kreeg twee dochters: Francine (70, getrouwd met Willy Dumelie) en Marie-Thérese (67, getrouwd met Martin Verhaeghe). Er zijn vijf kleinkinderen: Frederik (47), Hendrik (46) en Diderik (39) Dumelie; en Pedro (47) en Diego (45) Verhaeghe. Kleinzoon Pedro woont nu op haar vroegere hoeve.

Er zijn zeven achterkleinkinderen: Zoë, Hanna, Lieze, Céliste, Estelle, Leonie en Lucas. Achterachterkleinkinderen zijn er nog niet.

“Moeder Jeanne woont nu om beurten drie weken bij ons in de Boescheepseweg, en drie weken bij mijn zuster Francine langs de Trappistenweg. Dat is maar een paar kilometer van elkaar, en moeder is ondertussen die verhuis sinds 18 jaar gewoon. Zij maakt daar niets van, en ze kan nog zeer gemakkelijk in en uit de auto. Zij is nog zeer helder van geest, maar jammer genoeg hoort en ziet ze niet veel meer. Maar ze geniet enorm van het gezelschap, en ze is vooral content wanneer er bezoek komt. Dan drinkt ze steeds een glaasje porto of wijn mee. ’s Morgens komt er een verpleegster om haar te wassen en ’s avonds trekken mijn zuster en ikzelf onze plan wel voor de zorg. Voor de rest heeft moeder een zeer rustig leven”, vertelt dochter Marie-Thérèse.

Naar aanleiding van haar 103de verjaardag kreeg Jeanne het bezoek van schepen Loes Vandromme, die de gelukwensen van het stadsbestuur overbracht. (AHP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier