Jarige dierenartsenpraktijk in Sint-Eloois-Winkel vanaf nu in nieuwbouw

Dierenarts Isabelle Breckpot en medewerkers Nele Vangheluwe, Emmely Schelpe en Laura Naudts.© Jan Stragier
Dierenarts Isabelle Breckpot en medewerkers Nele Vangheluwe, Emmely Schelpe en Laura Naudts.© Jan Stragier
Bert Feys
Bert Feys Medewerker KW

Dierenartsenpraktijk De Vlinderbeek huist sinds kort in een gloednieuwe moderne praktijk op het Dorpsplein. Twintig jaar geleden startte dierenarts Isabelle Breckpot de zaak op. “Het voorbije jaar merken we dat baasjes veel sneller naar ons toestappen met hun favoriete huisdier.”

Twintig jaar geleden startte Isabelle Breckpot (44) een dierenartspraktijk in het centrum van Sint-Eloois-Winkel. De praktijk breidde inmiddels uit naar vier vaste medewerkers. Laura Naudts (27), Nele Vangheluwe (39) en Emmely Schelpe (36) vervoegden het team.

“De vorige praktijk werd ook te klein waardoor we op zoek gingen naar een nieuwe locatie.” Die werd niet veel verderop gevonden. Op de plaats waar vroeger nog de KBC huisde, werd een leegstaand pand gesloopt en een gloednieuwe praktijk gebouwd. De afbraakwerken startten eind 2017 en in het jaar dat de dierenartsenpraktijk z’n twintigjarig bestaan viert, konden de dierenartsen hun intrek nemen in de nieuwbouw. “Een moderne praktijk met een eigen labo. We kunnen de bloedonderzoeken ter plaatse doen, waardoor het baasje onmiddellijk het resultaat weet.” Daarnaast kunnen de dierartsen nu in hun praktijk ook lasertherapie uitvoeren en is er een aparte operatiezaal.

Ruim onthaal

De Vlinderbeek beschikt voortaan over een ruim onthaal. “We focussen ook op de duidelijke splitsing van de honden en katten. Op die manier kunnen alle dieren op een rustige manier behandeld worden en hebben zowel de baasjes als de dieren veel minder stress”, aldus Isabelle Breckpot. De dierenartsen richten zich ook op grotere dieren en beschikken daarvoor op een ruime tuin langs de achterzijde.

De vier medewerkers merkten het voorbije jaar dat baasjes veel sneller met een probleem naar de dierenarts stappen. “Door corona hebben we gevoelig meer patiënten. Veel meer mensen hebben inmiddels een huisdier en men schenkt er ook meer aandacht aan. Het lijkt alsof er vooral veel honden en katten zijn bijgekomen.”

Die baasjes willen de dierenartsen ook graag betrekken bij de behandelingen die ze uitvoeren. “Onze slogan luidt: ‘Samen zorgen voor uw dier’.’We willen dat het baasje meestapt in het verhaal en perfect begrijpt wat er precies gebeurt”, besluiten de dierenartsen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier