Izegemse Imane Khoudairi staatin de finale van Miss België

Imane Khoudairi wil graag de titel van Miss België in de wacht slepen.©Frank Meurisse Frank Meurisse
Imane Khoudairi wil graag de titel van Miss België in de wacht slepen.©Frank Meurisse Frank Meurisse
Redactie KW

Miss België worden is de meisjesdroom van heel veel jongedames, maar voor de Izegemse Imane Khoudairi zou die droom wel eens werkelijkheid kunnen worden. De 18-jarige schone is een van de 33 finalistes voor de wedstrijd. Straks in maart dingen de dames naar het kroontje en wij kunnen Imane helpen door onze stem op haar uit te brengen.

I

mane Khoudairi (18) woont met haar ouders in de Dahlialaan in Izegem. De familie van Imane kwam uit Marokko naar België. Imane is in Izegem geboren en woont hier al haar hele leven. Dat ze nu een poging mag wagen om Miss België 2021 te worden, is voor haar een droom die werkelijkheid wordt. “Ik had mij ingeschreven voor de verkiezing van Miss West-Vlaanderen om dan eventueel ook deel te kunnen nemen aan Miss België. Maar ik had nooit durven denken dat ik effectief bij de laatste 33 zou staan. Op die provinciale verkiezing kreeg ik een crown card, wat betekende dat ik doorstootte naar de halve finale. Intussen zijn we weer een stap verder en ben ik bij de finalisten. We zijn gestart met 80 kandidates en er zijn intussen dus al heel wat meisjes afgevallen. Ik ben ongelofelijk tevreden dat ik nog altijd in de running ben!”, glundert Imane.

“Het zou écht de kers op de taart zijn, mocht ik als winnares uit de bus komen”

Imane Khoudairi loopt school in Prizma Campus Idp in Izegem. “School is zeker heel belangrijk, maar ik ben ook vast van plan om heel wat tijd en werk in mijn campagne voor Miss België te steken”, legt Imane uit. “We moeten proberen om zoveel mogelijk reclame te maken zodat de mensen op ons stemmen. Dat kan eenvoudig door een sms’je met boodschap MB03 te sturen naar 6665. Hoe mooi zou het niet zijn dat iemand uit Izegem de titel van het mooiste meisje van België in de wacht sleept? Ik ga alvast alles geven om hierin te slagen!”

Contact vermijden

Het is natuurlijk geen gewoon jaar door het coronavirus, maar toch geniet Imane met volle teugen van haar avontuur. “Het is al zo mooi geweest. We hebben al verschillende activiteiten gedaan afgelopen zomer en ik heb door de verkiezing veel leuke mensen leren kennen, altijd plezant”, vertelt Imane enthousiast. “Toch denk ik dat het in een normaal jaar wel een beetje anders zou zijn. Nu moeten we proberen om zoveel mogelijk contact te vermijden en dat heeft wel een impact op het programma van onze verkiezing. Dat is jammer, maar ik laat het eigenlijk niet aan mijn hart komen. Ik ben gewoon zo tevreden dat ik binnenkort op dat podium mag staan!”

“Er staat ook nog een reisje op ons programma, maar dat zal helaas niet naar Egypte worden. We zullen de beautyshoots voor de finale opnemen in eigen land op een heel mooie locatie. Ik vind het zelf geen probleem dat we niet naar het buitenland kunnen, veiligheid primeert. Egypte was natuurlijk mooi geweest, maar het is nu niet anders.”

Enthousiast

Imane doorliep al heel wat selecties, maar kan dus nog steeds dé schoonheidswedstrijd van België winnen. “We hebben ons al op verschillende manieren moeten voorstellen en diverse fotoshoots en defilés gedaan, allemaal dingen die ik heel plezant vond om te doen. De jury let telkens op verschillende zaken. Uiterlijk is daar één van, maar het is ook belangrijk dat je jezelf kan uitdrukken en spontaan overkomt. Het gaat echt om het totaalpakket. Het is een geweldig avontuur. Het zou dan ook écht de kers op de taart zijn, mocht ik als winnares uit de bus komen bij de verkiezing in maart. Toch blijf ik met mijn voetjes op de grond. Deelnemen is belangrijker dan winnen, maar als je zo dicht bent, dan denk je daar toch eens over na!”, knipoogt Imane.

“Op school is iedereen razend enthousiast. Ik krijg heel veel leuke reacties van klasgenoten en leerkrachten. Het is heel fijn dat ze mij zo steunen en allemaal zo lief voor mij zijn! Ik hoop in elk geval dat ik nog een geweldige tijd tegemoet ga en dat ik alle Izegemnaren trots kan maken!” (MV)

Stemmen voor Imane kan via een sms met MB03 naar 6665.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.