Isa en Grietje uit Gits krijgen prijs van de jury voor hun decoratie

Grietje Vandekerckhove en Isa Verstraete gingen zelf aan het knutselen. (foto EV)©Emely Vanhaecke (foto EV)
Grietje Vandekerckhove en Isa Verstraete gingen zelf aan het knutselen. (foto EV)©Emely Vanhaecke (foto EV)
Redactie KW

In december werd het Kermismaandagcomité voor even het Kerstlichtcomité. Alle Gitsenaars werden opgeroepen om de huizen en tuinen zo mooi mogelijk te verlichten. Aan die oproep werd massaal gehoor gegeven. Het comité maakte nu de winnaars bekend. Grietje Vandekerckhove en Isa Verstraete wonnen de prijs van de jury.

Het Kermismaandagcomité blikt tevreden terug op de actie: “De inzet van de Gitsenaars is ongewoon groot geweest. Zeker in het centrum van Gits kwamen avond na avond lichtjes bij, maar ook in de verre uithoeken van Gits werd stevig aan kerstversieren gedaan. Het was een plezier om te zien.”

Het comité reikte prijzen uit zowel voor wie de gevel of voortuin versierde, als voor de wandelaars die gingen speuren en de moeite namen om een top drie op te stellen. Maar liefst negentig adressen werden genomineerd om de prijs te winnen van mooist versierde huis. “Uiteindelijk ging de winst naar Marnix Margodt en Carine Devriendt. Zij werden op de voet gevolgd door Marnix D’Hoop, Ludo en Ann Debever-Van Maele, Paul Demunster en Daniël en Erna Paret-Debeaussaert. Filip Vanhaverbeke had de drie winnende adressen geraden en mag zich de beste speurder noemen.

balkons met lichtjes

Tenslotte trok de jury van het comité ook enkele keren door Gits om de kerstverlichting te beoordelen. Ze besloten hun prijs van de jury uit te reiken aan drie winnaars: “We willen onze prijs ten eerste geven aan de Gitse middenstand. Met hun eindejaarsactie straalden ze dezelfde geest uit als de kerstlichtspeurders. Daarnaast gaat onze prijs ook naar alle bewoners van Vleterwonen naast Dominiek Savio. Al hun balkons baadden in kerstlicht. Tenslotte kozen we ook Grietje Vandekerckhove en Isa Verstraete omdat ze onze opzet in twee woorden hebben samengevat.” Aan de gevel van Isa en Grietje in de Grijspeerstraat hangen immers de woorden ‘Stay Positive’. “Toen we hoorden van de actie, heb ik deze boodschap in elkaar geknutseld”, vertelt Isa. “We laten het zeker nog een tijdje hangen.”

Het kermismaandagcomité kijkt ook voorzichtig uit naar september: “We hopen dat we dan een schitterende Kermismaandag zullen kunnen organiseren.” (EV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier