Internationaal vuurwerkfestival prijkt weer op evenementenkalender

De hemel zal weer in alle kleuren oplichten eind augustus. © DM
Dirk Meulders
Dirk Meulders Medewerker KW

Het zomerprogramma van evenementen in Knokke-Heist krijgt steeds meer vorm en dan kan het internationaal vuurwerkfestival uiteraard ook niet ontbreken.

Het vuurwerkfestival is al meer dan 50 jaar dé afsluiter van een fantastische zomervakantie in Knokke-Heist. Dat wordt dit jaar niet anders. Op 19, 21, 23, 25 en 27 augustus licht tlekens om 22 uur de hemel op door een kleurrijk lichtspektakel.

Uitvalsbasis wordt opnieuw het strand ter hoogte van de Meerlaan. Volgens de traditie geven vier verschillende landen het beste van zichzelf tijdens de eerste vier vuurwerkavonden. De combinatie van een choreografie van vuurwerk die synchroon loopt op de gekozen muziek, is een uniek gegeven. Welke landen dit jaar deelnemen, blijft nog even geheim.

Verspreid over volledige zeedijk

Het gemeentebestuur verzorgt dan op 27 augustus het slotvuurwerk. Dit keer wordt het op maat gemaakt door HC Pyrotechnics uit Boechout. Op die avond wordt ook de winnaar bekendgemaakt. 

Sinds enkele jaren worden de vuurpijlen afgestoken vanaf het strand ter hoogte van de Meerlaan. Dat zorgt voor een totaalbeleving over de hele zeedijk, van De Wandelaar tot aan het Rubensplein. Tussen die twee punten worden geluidsboxen voorzien, die volledig synchroon worden afgesteld met het vuurwerkspektakel.

Op die manier kan het volk zich makkelijk verspreiden over de hele lengte van de zeedijk, wat er voor zorgt dat iedereen die dat wenst, de drukte kan vermijden.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.