Integral Koerse, de wedstrijd waar iedereen gelijk is: “De leukste koers van het jaar”

Op de foto herkennen we Hannes Vanden Broucke en een aantal van zijn supporters. © TV
Tom Vanderghinste
Tom Vanderghinste Medewerker KW

Integral Koerse veroverde voor het negende jaar op rij de Kortrijkse straten. Voor de derde keer op rij gebeurde dat op het Sint-Amandsplein. De koerse wordt in vergelijking met andere evenementen ook wel eens de leukste wielerkoers van Kortrijk genoemd omdat iedereen mag kiezen hoe ze zichzelf profileren en met welke tweelier ze komen opdagen.

In samenwerking met Stad Kortrijk werd het plein omgedoopt door Vil!a Imagina tot een heuse wielersetting waar mensen met en zonder beperking samen kunnen fietsen op een parcours.

Het evenement is jaar na jaar een groot succes en zeker de combinatie met sport zorgt voor een uniek setting. Op dit plein is er heel wat passage en mensen blijven dan plakken om te kijken. Dat creëert sfeer. Ook de prijsuitreiking is altijd een groot succes. Als we de prijzen uitreiken krijgen we sommige deelnemers niet meer van het podium. Zo plezant vinden ze het. Door mensen met en zonder beperking te laten deelnemen aan de koerse werken we toe naar een echt inclusie verhaal en dat maakt het zo mooi“, besluit Wim Verdonck, één van de helpende organisators.

Integral Koerse kon ook gesmaakt worden door Hannes Vanden Broucke, 23 jaar, uit Kortrijk. “Ik heb bijna aan elke editie deelgenomen en vind het echt super leuk. Vandaag neem ik deel met mijn elektrische fiets en ik kijk er al naar om samen met de andere te rijden. Hopelijk mag ik het podium ook betreden op het einde van de rit” aldus de enthousiaste deelnemer. Tijdens Integral Koerse is iedereen gelijk voor de wet en komt het inclusieverhaal mooi naar boven. De omroepers, soigneurs, mecaniciens, een dopingcontrole, DJ’s … zorgden voor een mooi omgevingsverhaal. (TV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier