Inschrijven om te gaan zwemmen in Machelenput op warme dagen

Van links naar rechts: burgemeester Simon Lagrange, boswachter Björn Deduytsche van het Agentschap Natuur en Bos, sportpromotor Christophe Verfaillie, Stijn Mutsaerts van sportorganisatie Amithaba (die de redders en toezichthouders voorziet) en gemeenteraadslid Fauve Tack (die het voorstel aanbracht). © gf
Dries Bernaert

Gedurende vier weekends zal er op zaterdag- en zondagnamiddag, onder toezicht, gezwommen kunnen worden in Machelenput. Voorafgaand inschrijven is verplicht.

Komend weekend start in Machelen het tijdelijk initiatief ‘veilig en legaal zwemmen in de oude Leie-arm’. Gemeenteraadslid Fauve Tack lanceerde het idee. “Dit initiatief past in het plan om deze zomer in eigen gemeente coronaveilige vrijetijdsactiviteiten aan te bieden aan de inwoners, alsook in het lokaal hitteplan dat afkoelingsmogelijkheden voorziet in eigen gemeente”, zegt burgemeester Simon Lagrange.

Maximum 25 zwemmers per uur

Gedurende vier weekends zal er op zaterdag- en zondagnamiddag, onder toezicht, gezwommen kunnen worden in Machelenput. Dit op 18-19 en 25-26 juli en 1-2 en 8-9 augustus. Telkens tussen 14 en 18 uur en onder voorbehoud van goed weer. Per uur worden maximum 25 zwemmers toegelaten. Voorafgaand inschrijven is dan ook verplicht. Buiten deze momenten blijft zwemmen in Machelenput strikt verboden en beboetbaar.

Voor de praktische realisatie werkt het gemeentebestuur samen met de bevoegde instanties Agentschap Natuur en Bos, de lokale politie en de brandweerzone. Ook de vzw Tobbedansen werkt mee aan de organisatie.

Om alles veilig te laten verlopen, worden ook heel wat voorzorgs- en veiligheidsmaatregelen genomen. Voor meer informatie over dit initiatief kan je terecht bij de dienst sport, sport@zulte.be of 09 243 14 26.

Voorafgaand inschrijven is verplicht via www.zulte.be/afspraak. Op vrijdagmiddag om 12 uur worden de inschrijvingen telkens afgesloten voor het daaropvolgende weekend.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier