Ingelmunster werkt mee aan schakelzorgcentrum Meulebeke

Samenwerken voor nog betere zorg. © belga
Redactie KW

Het Agentschap Zorg en Gezondheid vraagt lokale overheden om zogenaamde schakelzorg voor te bereiden in het kader van de coronacrisis. Als lid van eerstelijnszone RITS ondersteunt Ingelmunster de oprichting van een schakelzorgcentrum in Meulebeke.

Momenteel hebben de ziekenhuizen nog voldoende opvangcapaciteit om alle patiënten op te nemen die zich aanbieden. Wanneer de toestroom van patiënten zo sterk oploopt dat ziekenhuizen dreigen vol te lopen, zullen bepaalde patiënten tijdelijk opgevangen kunnen worden in schakelzorgcentra. Die centra zorgen zo voor extra noodcapaciteit. Binnen de eerstelijnszone regio Izegem-Tielt is er gestart met het organiseren van een schakelzorgcentrum in het voormalig woonzorgcentrum Ter Deeve in Meulebeke. Ook Ingelmunster ondersteunt de werking van dit nieuwe schakelzorgcentrum.

Samenwerken in crisis

Concreet betekent dit dat het bestuur de nodige financiële en logistieke middelen voorziet. Het schakelzorgcentrum opent wellicht de deuren op maandag 6 april. Patiënten besmet met covid-19 die niet thuis kunnen blijven maar nog niet meteen naar het ziekenhuis moeten of het ziekenhuis al mogen verlaten, zullen er worden opgevangen. Het schakelcentrum zal dus als een soort revalidatiecentrum functioneren. “In crisismomenten moeten we de handen in elkaar slaan om de burgers zo goed mogelijk te bedienen”, zegt de Ingelmunsterse burgemeester Kurt Windels. “Uitwerken van kwalitatieve zorg is de absolute prioriteit en dat kunnen we in deze omstandigheden het best doen door met verschillende gemeenten samen te werken.” (PADI)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier