Ingelmunster: “Ik word ook graag nog eens nagefloten”

Heidi Decock werd verkozen tot de Krak van Ingelmunster. Heidi wordt nog graag door mannen nagefloten en ze streeft ernaar dat op het wereldkampioenschap voetbal op het Marktplein het nationaal volkslied zou gezongen worden.

Heidi Decock en haar gezin: “Mensen kunnen vandaag de dag niets meer van elkaar verdragen.” (Foto FODI)

Heidi wou eerst niet deelnemen aan dé Krak van Ingelmunster, maar de twee dochters overtuigden haar en nu haalde ze het zelfs van de vier andere kandidaten. “Ik maakte geen reclame via sociale media, want ik heb geen profiel. Mijn dochters deden dat wel en ook Jimmy Croubels maakte bij de Mennefeesten reclame voor mij. Ik heb enkel aan mijn broer Herman uit Oostrozebeke gevraagd om voor mij te stemmen.”

“Ik had niet verwacht dat ik zou winnen. Ik dacht dat Hein Denturck het zou halen. De reden dat ik heb gewonnen? Ik ben een sociale vrouw die met iedereen praat, met iedereen lacht en met iedereen een pint drinkt”, lacht Heidi, de dochter van wijlen Rosa en wijlen Daniël van Bollekes. “Op de wekelijkse markt zeiden mensen dat ze voor mij hadden gestemd. Ik kreeg dat ook te horen in café Hazekapel en op nog andere plaatsen. Het doet deugd dat zoveel mensen mij genegen zijn en dat ik één jaar lang deze titel mag dragen.”

Catherine Deneuve

“Op maandag 15 januari begon de actie 30 dagen zonder klagen. en daar ben ik blij mee. Geef toe, er wordt nogal wat gezaagd en geklaagd, ook voor kleinigheden. Volwassenen en kinderen die ernstig ziek zijn, hebben méér dan één reden om te klagen. Ik sta pal achter de uitspraak van de Franse actrice Catherine Deneuve en de andere vrouwen over #MeToo. Ja, ook ik word nog graag eens nagefloten. Ook ik word nog graag eens gecharmeerd door een knipoog, een schouderklopje…”

“Een man zou niet meer aan een vrouw mogen komen. Waar gaan we toch naartoe? Er is een groot verschil tussen aanranding/verkrachting en eens een tik op je schouder krijgen of worden nagefloten. Je bepaalt toch zelf of je daarmee akkoord bent of niet? Moet je daarvan niets weten? Zeg het dan gewoon tegen die persoon, maar stop toch met al die heisa daarrond.”

“We leven in 2018 en helaas kunnen veel mensen niets meer van elkaar verdragen.”

“Ik kan het gerust dertig dagen uithouden zonder klagen. Ik zou meer problemen hebben met één maand Tournee Minérale”, lacht Heidi, die toegeeft dat ze wel eens met een glaasje op achter het stuur kruipt.

“Drinken en rijden mag niet, dat weet ik ook wel. In eigen gemeente denk ik daar wel eens niet aan. Moeten we ergens naartoe buiten de gemeente, dan zorgen we altijd dat één van ons Bob is. Ik moest al eens blazen, maar het is zeker dertig jaar geleden.”

“Meer problemen met Tournee Minérale dan met 30 dagen zonder klagen”

“Nationaal volkslied zingen op WK voetbal”

Vanaf 14 juni verdedigen de Rode Duivels ons land op het Wereldkampioenschap Voetbal in Rusland. Op het Marktplein wordt opnieuw op groot scherm dit voetbalgebeuren getoond aan de dorpsgenoten. “Ik wil bekomen dat – van zodra het volkslied weerklinkt – wij ook met honderden op het Marktplein dat volkslied meezingen. Dat moet toch mogelijk zijn”, zegt Heidi.

“Politiek getint? Komaan, voetbal heeft toch niets met politiek te maken. De spelers zingen ook allen samen ons volkslied mee. Twee jaar geleden zong ik mee tussen de massa, maar er waren er niet veel die dat ook deden. Ik ga dat toch eens voorstellen aan de burgemeester om dat te kunnen realiseren. Wie wil meezingen, kan meezingen. Wie daar anders over denkt, moet dan maar enkele momenten zwijgen en stil zijn.”

Voorbereiding van billenkletser

Heidi is voorzitster van Toneelkring Uylenspieghel. Ooit hoorden we zeggen dat ze zou stoppen als voorzitster. “Het is niet altijd even gemakkelijk om een vereniging te leiden. Ik heb ook wel eens een moeilijk moment, maar na 17 jaar blijf ik nog altijd aan het roer staan. Tijdens het laatste weekend van november en het eerste weekend van 2018 spelen we opnieuw toneel in De Wante. Regisseur Cis Verhaeghe zorgt voor een billenkletser.”

“De regisseur leest nu het script van het toneelstuk De roddeltante na. Het is nog niet zeker, maar wellicht voeren we deze komedie op. Wie er zal meespelen, is nu nog niet bekend. Het is ook niet altijd mogelijk om iedereen een rol te geven. Dat is ook de reden waarom ik wel eens niet op het podium sta. Is er maar plaats voor twee vrouwen, dan laat ik eens iemand anders aan de beurt komen.” Spreekt politiek Heidi aan? “Ik ken er niet genoeg van om me te engageren, maar ik werd al gevraagd.” Dochter Leontien pikt in: “Neen ma, niet doen of je zal dan nog minder thuis zijn.”

Bio Heidi Decock

Privé

Heidi Decock werd op 12 oktober 1961 geboren. Ze is getrouwd met Marc Verstraete en de moeder van Leontien (24) en Jozefien (22). Ze woont in de Weggevoerdenstraat 20.

Loopbaan

Heidi werkte dertig jaar als verkoopster in dagbladhandel Winnetoe. Nu werkt ze al twee jaar als logistiek medewerkster bij Onze Kinderen in Roeselare.

Vrije tijd

Bij de toneelkring Uylenspieghel is Heidi al 17 jaar voorzitster.

Daarnaast is ze ook medewerkster van de Mennefeesten, houdt ze van uitgaan en regelmatig een pintje drinken.

Lees de verhalen van alle Kraks van West-Vlaanderen op www.kw.be/krak

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.