Inga en Nick versieren woning met Belgische vlaggen in aanloop naar EK voetbal

Het gezin van Inga Saelens en Nick Herman samen met hun kinderen Luca en Matteo maakt zich klaar voor de voetbalgekte.© Jan Stragier
Het gezin van Inga Saelens en Nick Herman samen met hun kinderen Luca en Matteo maakt zich klaar voor de voetbalgekte.© Jan Stragier
Redactie KW

Wie door de Hugo Verrieststraat rijdt, merkt ongetwijfeld de versierde woning van Inga Saelens (34) en Nick Herman (42) op. Als die-hard fans van de Rode Duivels tellen ze hoopvol af naar de eerste wedstrijd van onze nationale ploeg. “We merken wel dat niet veel mensen hun woning versieren. Hopelijk zijn we trendsetters.”

In april verhuisden Inga Saelens en Nick Herman samen met hun kinderen Matteo (8) en Luca (14) van Heule naar Ledegem. Inmiddels voelen ze zich er helemaal thuis. In aanloop naar het EK voetbal versierde het gezin de woning. Aan het hoekhuis zien we reeds zes vlaggen, maar ook binnenin het huis en in de tuin valt de nationale driekleur telkens op. Sjaals, truitjes, vlaggetjes,… Alles in de Belgische driekleur.”

“Tijdens de wedstrijden van de Rode Duivels zullen we ons ook schminken. Dat doen we telkens als de Rode Duivels deelnemen aan een groot toernooi. Onze zoontjes spelen bij Olympic Ledegem. Het zijn echte voetbalfanaten.”

Het gezin heeft ook in België zelf een favoriete ploeg. Opvallend: de vier gezinsleden delen niet dezelfde mening. Terwijl mama, papa en de oudste zoon voor RSC Anderlecht supporteren, doet Matteo dat voor Club Brugge.

“Hij is doelman en is echt een fan van Simon Mignolet”, legt papa Nick uit.

“Een beetje zot”

Het gezin woonde vroeger in Heule, vlakbij het stadion van KV Kortrijk. “We supporterden ook voor hen.” In Heule werd de straat waar het gezin vroeger woonde bij grote voetbaltoernooien telkens aangekleed met de nationale kleuren. In de Hugo Verrieststraat in Ledegem is er, buiten de woning van het gezin, nog maar weinig te merken van het EK dat voor de deur staat.

“Dat vinden we wel jammer. Sommige mensen noemen ons misschien wel een beetje zot, maar we hopen stiekem om toch trendsetters te zijn. Op deze manier zullen we het Europees kampioenschap voetbal nog intenser beleven. Het was een raar coronajaar, maar op deze manier zorgen we toch voor wat sfeer.”

De komende weken volgt het gezin alle wedstrijden thuis voor de buis. “Een van onze zoontjes heeft een beperking. Ver lopen kunnen we niet doen, maar we zullen hier thuis erg genieten van het belangrijke voetbaltoernooi. We hopen natuurlijk dat de Belgen de finale halen en die winnen. Dat zou fantastisch zijn.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.