In Zuienkerke krijgt elke deelgemeente haar ‘minibieb’

Wim Kerkhof
Wim Kerkhof Medewerker KW

De bibliotheek van Zuienkerke geeft de inwoners en passanten in coronatijd een leuk toemaatje: in elke deelgemeente komt binnenkort een boekenhuisje of ‘minibieb’.

“De minibieb is een boekenkast op een openbare plaats, waar iedereen bij kan. Een kastje vol boeken onder de blote hemel”, zegt bibliothecaresse Ann Michiels. De boekenhuisje zijn van eigen makelij. Ze werden ontworpen, getimmerd en geschilderd door de technische dienst van de gemeente. Voorbijgangers en buurtbewoners kunnen er een gratis boek uitlenen, meenemen of ruilen. “De bedoeling is dat ze regelmatig nieuwe boeken vinden om te lezen”, aldus nog Ann Michiels.

In de boekenhuisjes zitten afgevoerde bibliotheekboeken met uiteenlopende onderwerpen. Er zijn kinderboeken, informatieve boeken, strips en romans. In Houtave staat het boekenhuisje aan de boom tegenover de herberg, In Nieuwmunster op het kerkplein niet ver van de vrijheidsboom, in Meetkerke aan de parking en in Zuienkerke aan de rustplaats net voor de fietsersbrug. De boekenhuisjes hebben allemaal een meter of peter; een vrijwilliger van de bib die zich ertoe engageert de minibieb in de gaten te houden en zo nodig bij te vullen. Elk kastje is overigens ook uitgerust met ontsmettende handgel om het veilig te houden.

Ter info: bibliotheek De Boekennok blijft nog gesloten tot 30 juni, maar er is wel een afhaalservice. Mailen naar ann.michiels@zuienkerke.be, en je pakketje wordt klaargelegd in het gemeentehuis waar je het elke werkdag in de voormiddag kan ophalen aan de dienst bevolking. Boeken terugbrengen kan in de rode kist in de gang van het gemeentehuis.

(WK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier