In coronatijd dit jaar toch al 28 cruiseschepen in Zeebrugge

Er meerden dit jaar al 28 cruiseschepen aan in Zeebrugge. © Davy Coghe
Stefan Vankerkhoven

Er zijn dit jaar in coronatijd toch al 28 cruises met in totaal 40.300 toeristen aangemeerd in Zeebrugge. In hoofdzaak Duitsers, maar ook Britten. Dat verklaarde toerismeschepen Philip Pierins tijdens de gemeenteraad maandagavond.

In het topjaar 2019 kreeg Zeebrugge 149 cruises met 347.000 toeristen. En toen kwam corona en kelderden de vaarten tot amper zes cruiseschepen in 2020. Maar langzamerhand is er beterschap op komst: onze haven verwacht volgend jaar 170 cruises met 306.000 toeristen. Voor 2023 hebben 280.000 toeristen al een kajuit geboekt op 130 schepen richting Zeebrugge.

Volgens gemeenteraadslid Stefaan Sintobin (VB) laat het onthaal van de cruise toeristen soms te wensen over: “Ik vernam dat er niet altijd taxi’s klaar staan, zodat velen per tram naar Blankenberge of Oostende trekken.”

Volgens toerismeschepen Philip Pierins (Vooruit) staan er doorgaans bussen langs de kade voor georganiseerde uitstappen naar Brugge : “Het cruisegebouw wordt voorlopig niet veel gebruikt, de shop is zelfs niet open.”

Overigens lekte tijdens de gemeenteraad uit dat de bootjes op de reitjes tegen 2028 allemaal moeten elektrisch aangedreven worden….

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.