Ieperse schrijft boek om in zeven stappen miljonair te worden

Ondernemerscoach An Verstraete schreef een boek over hoe je in zeven stappen miljonair kan worden. “Maar dan moet je wel beginnen denken als een miljonair.”

An Verstraete met haar boek. © EF

“In mijn boek ‘Het miljonairsbrein’ vertel ik mijn eigen weg naar succes, en dat in de meest brede zin van het woord”, zegt auteur An Verstraete. Verstraete werd geboren en groeide op in Ieper, maar woont nu samen met haar man in Gent. De lezer van haar boek krijgt de zeven stappen die nodig zijn om van zelfstandige te transformeren tot succesvolle ondernemer. “Vele ondernemers hangen vast aan één overtuiging: harder werken staat gelijk aan beter resultaat. Die overtuiging klopt niet. Ik heb het aan den lijve mogen ondervinden dat vasthouden aan deze gedachte alleen maar resulteert in ter plaatse blijven trappelen en zelfs achteruitgang. De echte positieve veranderingen kwamen pas wanneer ik anders ben gaan denken en me heb laten omringen door succesvolle ondernemers die me bovendien van de nodige kennis ter zake voorzagen.”

An Verstraete begon haar carrière als loontrekkende. Ze stond altijd in het onderwijs, maar op een bepaald moment zag ze dat dat haar ding niet was. Ze liep tegen de logge structuren van het onderwijs aan. “Ik was innovatief, ik was creatief en mijn collega’s konden niet mee. Ik werd daarvoor op mijn vingers getikt. Dan kan je twee dingen doen: je blijft in de duisternis zitten of je gaat elders je talenten botvieren.”

Vallen en opstaan

In 2004 begon de Ieperse met haar onderneming. “Met heel wat vallen en opstaan heb ik succes bereikt. In 2014 ben ik samen met mijn man Xavier Debaere (49) Businesslab opgestart. Onze missie is zelfstandigen transformeren tot ondernemers en dat doen we met groepscoaching- en trainingen.”

Binnen de twee jaar had het bedrijf een omzet gerealiseerd van 1 miljoen euro. “Vandaag telt onze community zaakvoerders van kleine ondernemingen in de rangen, van eenmanszaken tot tien medewerkers. Die mensen ondersteunen elkaar naar meer winst en vrije tijd. Onze leuze is ‘verdubbel je winst, verdubbel je vrije tijd binnen het jaar’. Dat lijkt een onmogelijke opgave, maar we zien dat er 60 procent van onze klanten dat realiseert binnen de zes maanden of minder. Binnen ons lab vliegen de ideeën door de lucht, het is aan de ondernemer om die om te zetten in actie.”

An Verstraete zegt dat Bunisslab gaat over marketing, verkoop, organisatie van een team, maar ook over cijfers en scores bijhouden. “Het is de bedoeling dat zelfstandigen de zaterdag weer eens met hun kinderen naar het voetbal kunnen gaan kijken. Dat ze niet met een schuldgevoel naar bed moeten omdat ze geen tijd hebben gehad voor hun partner. En het kan, kijk naar ons. Mijn man en ik hebben samen zes kinderen en het lukt ons om een goede verdeling tussen werk en vrije tijd te maken.”

“Wie zijn zaak naar een ander niveau wil tillen, nodigen wij graag uit voor de Business Discovery Days in Gent. Deze keer met speciale gast-spreker Sven Nys. Tijdens deze twee dagen op 5 en 6 juni kan je letterlijk proeven van datgene we jou te bieden hebben: ‘Meer winst en meer vrije tijd.'”

Meer info vind je hier. Mensen die het boek willen bestellen kunnen dat via https://businesslab.securechkout.com/miljonairsbrein.

(CMW)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.