Ichtegem is twee nieuwe toeristische infopunten rijker

‘Madame Jeanne’ Melanie Soenen (rechts) met haar mama Katrien Rommelaere. “Dit is een win-win”, aldus de zaakvoerster van het ijssalon. © Foto Coghe
Redactie KW

Wie er deze zomer op uit wil trekken in de gemeente of de ruimere regio, kan vanaf nu terecht in twee nieuwe toeristische infopunten: IJssalon Madame Jeanne en Koffie Torenhof maken sinds kort deel uit van het netwerk van infopunten van Westtoer.

Toeristisch gezien behoort Ichtegem tot de regio Brugse Ommeland, en was het tot voor kort maar matig bedeeld wat infopunten betreft. Naast het Administratief Centrum was De Buzestove in Eernegem het enige officiële adres waar toeristische informatie kon verkregen worden.

Twee adressen kregen recent het predicaat ‘Infopunt’: IJssalon Madame Jeanne in Ichtegem en Koffie Torenhof in Eernegem. De eigenaars van beide zaken zijn het erover eens dat dit een meerwaarde is voor zowel hun zaak als voor het toerisme in de regio. ‘Madame Jeanne’ Melanie Soenen (28) en Ann Adriaens (60) van Koffie Torenhof hebben ook niets dan lof voor de samenwerking met Westtoer.

“We komen regelmatig samen met de mensen van andere infopunten, wisselen ervaringen uit en krijgen de nodige informatie en documentatie. Zo is dit jaar het toeristisch thema ‘Kastelen en abdijen’ en dan moeten we daar toch ook over kunnen meepraten”, vertelt Melanie.

Madame Jeanne

IJssalon Madame Jeanne is ideaal gelegen, langs de Groene 62. “Op mooie dagen passeren hier veel fietsers en wandelaars, die dan een stop inlassen. Ze kunnen hier proeven van ons ambachtelijk ijs, de kinderen kunnen even ravotten in de veilige speeltuin én ze vinden hier informatie over de verdere mogelijkheden in de regio. Een win-win dus!”, weet Melanie.

Koffie Torenhof

Bij Koffie Torenhof vinden we ook een ruim aanbod aan informatie. “Naast het promotiemateriaal dat we van de provincie krijgen, heb ik eigen documentatie toegevoegd. Zo heb ik bijvoorbeeld een korte wandeling uitgestippeld hier langs de vaart, met wat weetjes. Echt lokale info dus. Dat interesseert de mensen meestal ook wel heel erg”, besluit Ann Adriaens van Koffie Torenhof. (ED)

Je herkent de toeristische infopunten aan het bekende groene logo. Madame Jeanne: Zuidstraat 121 in Ichtegem, Koffie Torenhof: Oostendesteenweg 251 in Eernegem.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier