Michel Hoornaert en Suzanne Leplae vieren platina huwelijk: “We kregen met de taxi wel een lekke band op weg naar de kerk”

Michel Hoornaert (94) en Suzanne Leplae (96) kregen bezoek van raadslid Stephanie Demeyer in het Woon- en Zorgcentrum De Zon in Bellegem. © JVGK
Peter Van Herzeele
Peter Van Herzeele Medewerker KW

Rollegemnaars Michel Hoornaert (94) en Suzanne Leplae (96) kregen woensdagvoormiddag bezoek van raadslid Stephanie Demeyer in het Woon- en Zorgcentrum De Zon in Bellegem. Dit naar aanleiding van hun platina huwelijksverjaardag: ze zijn 70 jaar getrouwd. “We hebben veel gewerkt en veel geluk gehad”, zegt het echtpaar.

Suzanne is geboren in Rollegem op 29 juni 1927 als oudste van 5 kinderen. Zij ging een paar jaar naar de lagere school en ging op pensionaat bij de Zusters van St.-Theresia in Rollegem. Van 1954 tot en met 1995 hielp ze haar man in de winkel. Net als haar man zong Suzanne in verscheidene koren en gaat graag kaarten. Zij is lid van Neos en was bestuurslid van de Missiebond en was voorzitster van K.V.Z.

Klokkenluider

Michel is geboren in Rollegem op 30 september 1929 als derde in een gezin van 7 kinderen. Michel ging naar de lagere school in Rollegem en volgde het middelbaar in Don Bosco tot en met het 4e Latijn. Daarna trok hij naar de vakschool St.- Henri in Moeskroen om er mechaniek te studeren. Michel was beroepshalve vanaf 1954 winkelier in voeding en fantasie- en ijzerwaren in Rollegem, dit tot aan zijn pensioen in 1995. Daarna was hij tot en met 2005 vervoerder van gas in flessen, poststukken en kledij voor Wereld Missiehulp. Michel was lid van de Muziekharmonie Rollegem, koorlid bij Crescendo en de Vlaamse Actieve Senioren, Singhet ende Wezet Vro en het Kortrijks Gemengd Koor.

“We gingen niet op huwelijksreis omdat we de donderdag al in de winkel werkten”

Hij zong in een gregoriaans koor en het Kerkkoor van Marke Aalbeke en Rollegem. “Dit moest jammer genoeg stoppen door corona”, zegt hij. Michel houdt van reizen in onder meer Frankrijk, Duitsland en Oostenrijk. Opvallend: hij houdt ook van zelf klokkenluiden en was hulp bij een begrafenisondernemer.

Rollegemnaars

Michel en Suzanne leerden elkaar kennen in 1947 in Rollegem bij KSA en VKAJ. “We zijn alle twee in Rollegem geboren”, aldus Suzanne. Ze trouwden op een dinsdag voor de wet en op woensdag voor de kerk in Rollegem. “We kregen met de taxi wel een lekke band op weg naar de kerk”, lacht Suzanne. Het feest was bij haar thuis. “We gingen niet op huwelijksreis omdat we de donderdag al in de winkel werkten”, vertelt Suzanne verder. “Onze eerste reis kwam er pas na 10 jaar, naar de Ardennen.” Het geheim van hun lang en gelukkig huwelijk? “We hebben veel gewerkt, maar ook veel geluk gehad. Zeker in 1980 toen ik in de kliniek belande met Ghislain Barré (een zeldzame ziekte die ontstaat doordat het eigen lichaam gezonde zenuwen aanvalt. Red.). “Gelukkig overleefde ik het.” Leuk detail: het echtpaar liet hun stamboom opmaken: deze van Michel gaat terug tot voor 1694, deze van Suzanne tot in 1745.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier