Gouden feest voor Ezio en Christiane

De jubilarissen, samen met de naaste familie, en schepenen Jasper Pillen en Pieter Marechal. (foto SR)
Redactie KW

Ezio Meocci (geboren in het Italiaanse Montalcino op 20 april 1952) en Christane Devriendt (geboren in Oostende op 5 februari 1952) uit de Kleine Sint-Amandsstraat vierden hun gouden huwelijksjubileum in de Salons Lodewijk van Male in Sint-Kruis.

Ezio groeide op in Montalcino, bekend voor z’n heerlijke Brunellowijnen in de regio Toscane. Nog jaarlijks trekt het koppel regelmatig naar deze regio. Na hun huwelijk kregen ze één dochter, namelijk Kathy en intussen hebben ze al drie kleinkinderen.

Italiaans restaurant

Vanaf 1974 baatten zij het Italiaanse restaurant Du Venezie uit in de Kleine Sint-Amandsstraat. Deze sfeervolle zaak zat dagelijks propvol. Ze hadden heel wat vaste klanten die er kwamen genieten van een avondje Italiaans eten.

De jubilarissen hebben hun hele carrière gewerkt met een team van Italiaanse chefs en kelners in de zaal. Tijd voor hobby’s was er niet. Het was steeds hard werken voor het koppel. Ze hebben de microbe doorgegeven aan hun dochter, die gestart is met Pasta Presto in de Sint-Amandsstraat. In 1995 is ze haar eigen zaak gestart.

Nu gooit ze het over een andere boeg en de takeaway van pastabekers is verleden tijd. In al die jaren zag ze veel studenten over de vloer komen voor een pasta over de middag, maar ook veel toeristen. Nu runt ze een zaak waar je kan genieten van ontbijt en lunch. Bij het ontbijt wordt Italiaanse charcuterie geserveerd en als lunch zijn er steeds gerechten met een Italiaanse toets.

Het koppel kreeg van de stad Brugge een Bruggebon. Het waren de schepenen Jasper Pillen en Pieter Marechal die het koppel gingen feliciteren met z’n gouden huwelijksjubileum. (SR)

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier