Briljanten feest voor Daniël Kesteleyn en Hilde Aernout uit Vlamertinge

Daniël en Hilda en hun familie genoten van het familiefeest. (foto EG)
Redactie KW

Daniël Kestelyn en Hilda Aernout vierden met de familie hun briljanten bruiloft. Ze trouwden op 27 april 1959. Daniël woont nog in de Poperingseweg, Hilda verblijft in wzc Proventier in Poperinge.

Daniël (88) werd geboren in Montangon-Aube in Frankrijk waar het gezin op een hoeve woonde. In 1939 kwam Daniël op vijfjarige leeftijd naar Vlamertinge en verbleef er bij zijn grootouders. Daniël had nog een broer en drie zussen. Het gezin van Hilda (87) woonde in Vlamertinge. Zij heeft nog een broer.

Daniël kreeg de gedrevenheid en het zaken doen met de paplepel mee. “Rond 1900 was de familie al bekend bij de landbouwers als gareelmakers”, vertelt Daniël. “Tijdens de Eerste Wereldoorlog werd alles vernield, maar de zaak werd heropgebouwd. Mijn ouders probeerden een toekomst op te bouwen in de Aube. Ik ging met mijn grootouders af en toe mee om dekzeilen te leveren bij de boeren. Het bedrijf van mijn oom en grootvader werd groter en verhuisde naar Ieper.”

Dekzeilen

Ook de familie Aernout was bekend in het dorp. “Mijn vader was kleermaker en mijn broer Hugo trad in de voetsporen van vader”, zegt Hilda. “Ik kende Daniël al van tijdens onze schooltijd en wij groeiden samen op in het dorp. Toen wij later uitgingen, waren er in zaal Den Engel dansfeesten. Daar leerden we elkaar kennen. Na ons huwelijk begon ik een breiwinkel in Vlamertinge om later in de jaren 70, samen met Daniël een zaak uit te bouwen, onder andere dekzeilen voor de transportsector, verkoop en installatie van zonwering en verkoop van tuinmeubilair.”

Daniël en Hilda hebben drie kinderen, twee zonen en een dochter. “Onze oudste zoon Ludwig (64) nam de zaak over en vestigde Sunconfex op de industriezone in Ieper. Verder zijn er Joost (63) en dochter Mieke (59). Wij hebben intussen acht kleinkinderen en acht achterkleinkinderen. Hilda is wat hulpbehoevend en verblijft in wzc Proventier in Poperinge”, besluit Daniël. (EG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier