Houthulst verscherpt coronamaatregelen

Naar aanleiding van de zware corona-uitbraak van de Britse variant in Houthulst kwam vandaag de crisiscel bijeen in de gemeente Houthulst. Er werd beslist om enkele extra maatregelen te nemen om de verspreiding van het virus tegen te gaan.

Woonzorgcentrum De Groene Verte.©KURT DESPLENTER BELGA
Woonzorgcentrum De Groene Verte.©KURT DESPLENTER BELGA

Zo worden de bibliotheek en de uitleenposten in de deelgemeenten gesloten. Boeken kunnen online besteld worden via https://houthulst.bibliotheek.be/ waarna deze dan bij de mensen thuis worden gebracht. Inleveren kan coronaveilig in de bak die daarvoor voorzien is in het sas van de hoofdbibliotheek in Houthulst.

Daarnaast gaat ook het skatepark dicht en worden de muzieklessen in het Dorpshuis en in de Muziekdoos afgelast tot en met 29 januari.

Quarantaine van 10 dagen

Ook politiezone Polder doet extra inspanningen om het naleven van de quarantainemaatregelen te controleren. Intussen wordt er ook nog eens gehamerd op het strikt naleven van de huidige maatregelen: houd afstand, was of ontsmet de handen voldoende, draag waar het moet een mondmasker, blijf thuis als je symptomen van covid hebt of je ziek voelt. Voor deze Britse variant geldt een quarantaineperiode van 10 dagen!

Vanaf dinsdag 19 januari komt er hulp van Defensie voor wzc De Groene Verte in Merkem en er wordt onderzocht of en welke tegemoetkomingen nog mogelijk zijn.

Overleg voor scholen

Deze namiddag zijn er verdere besprekingen met de gouverneur, met infectiologe Erika Vlieghe, het Agentschap Zorg en Gezondheid en het CLB om de verdere maatregelen in verband met de scholen te bespreken. Mogelijks gaan ze naar code rood.

Meer nieuws later vandaag. (ACK)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.