Horizon Educatief blaast 25 kaarsjes uit

Bestuurder Johan David en coördinator Ruth Teerlynck van Horizon Educatief, fotograaf Franky Heusequin, schepen Bart Plasschaert, voorzitter Hilde Veulemans, bestuurder Fernand Willaert en ondervoorzitter Pol De Grave van Horizon Educatief. © GLO
Gillian Lowyck

Een adres voor al wie iets wil leren over de zee, en dat al 25 jaar: Horizon Educatief. De slogan van de vzw is dan ook: ‘zot van de zee’. Duizenden zeeklassen, groepen, gezinnen… passeerden al de revue. Op 28 oktober werd het jubileum gevierd en de verjaardag wordt nu extra in de kijker gezet met een expo in de Nieuwe Gaanderijen.

Horizon Educatief zag eind 1995 het levenslicht. Vandaag laat de educatieve werking van Horizon Educatief al 25 jaar kinderen en jongeren kennismaken met het leven aan de Noordzeekust. Van strandjutten, garnaalkruien tot je eigen aquadrones bouwen; het kan allemaal. Vooral het garnaalkruien is populair bij de vzw. “Het is onze droom om iederéén zot van de zee te maken”, vertelt voorzitter Hilde Veulemans. “Daarom hebben we onze werking uitgebreid tot groepen en gezinnen.”

Schepen Bart Plasschaert (CD&V) vult aan: “Dankzij een krachtig team van mensen uit de onderwijs-, natuur- en mileusector, maakt Horizon Educatief op een creatieve manier warm voor het leven aan de kust. Met de foto-expo willen we het belang van de vzw aan het grote publiek duidelijk maken. Dit is het meest bezochte museum van Oostende”, lacht hij.

Tot 19 december kan je in de Nieuwe Gaanderijen een uitgebreide foto-expo over de werking van Horizon Educatief bekijken. Kunstenaar Seamoose stond in voor het grafisch ontwerp en Franky Heusequin was fotograaf. “Ik ging deze zomer een achttal keer mee op uitstap met Horizon Educatief”, vertelt hij. Franky is in Oostende beter bekend als ‘Muze’ en werkte in de visserij, de marine en de baggerwereld. “De zee zit dus in mijn bloed. Vooral het garnaalkruien vond ik fantastisch om te fotograferen.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier