Hockeyclub Roeselare Rangers maakt hockeyketting met alle clubleden

Het bestuur bij de opening van hun clubhuis met v.l.n.r.: Alexandre De Cordier, voorzitter Michiel Van Eeckhoutte, Bertrand Doutrepont en Dieter De Groote. © foto SM
Stijn Moerman

Door de coronamaatregelen staan de Roeselaarse sportclubs noodgedwongen op non-actief. Roeselare Rangers wil zijn leden echter ook thuis laten hockeyen. Daarom kwam voorzitter Michiel Van Eeckhoutte met een uitdaging.

Per team moesten de leden van de Roeselare Rangers een filmpje bezorgen waarin iedere speler vanuit zijn of haar tuin zogezegd een toiletrol doorspeelde naar de volgende tuin. De uitdaging werd enthousiast opgepikt door alle coaches en leden en in een mum van tijd stroomden de 22 teamfilmpjes binnen. Samen met zijn zoon Raphael monteerde de voorzitter al deze filmpjes aan elkaar, als één lange ketting.

In dat filmpje figureren dus honderden Roeselaarse hockeyspelers. Allen apart in hun eigen tuin – zoals het hoort in deze coronatijden – maar verbonden door deze hockeyketting. Doordat bijna alle leden, van 5 tot 45 jaar, deelnamen, werd het een mooi staaltje van sportieve samenhorigheid. Het filmpje werd gepost op de Facebookpagina van de club en werd meteen massaal gedeeld en bekeken.

“Met onze hockeyclub openden we op 6 maart nog ons clubhuis”, aldus Michiel Van Eeckhoutte. “Spijtig genoeg mochten we een week later alweer sluiten en viel het sportieve gebeuren helemaal stil. We moesten dus op zoek naar alternatieve sportmethodes en zo kwamen we op dit idee.”

Meteen werd duidelijk hoe hard de vele jeugdspelers hun hele hockeygebeuren missen. “We hopen, net als iedereen, dat alles snel weer ‘normaal’ wordt en dat we snel weer onbezorgd samen zullen kunnen hockeyen op ons terrein”, eindigt de voorzitter hoopvol.

Het filmpje kan je hier bekijken: https://www.facebook.com/RoeselareRangers/videos/2491976561116706/

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier