Het Magisch Park vertelt boeiend verhaal voor jong en oud in Wevelgem

V.l.n.r. technici Koen Debacker, Karl Mispelaere, Peter Debrouwere, Lander Durnez van Duliso, schepenen Bas Surmont, Lobke Maes, burgemeester Jan Seynhaeve en schepen Geert Breughe.©Stefaan Lernout SLW
V.l.n.r. technici Koen Debacker, Karl Mispelaere, Peter Debrouwere, Lander Durnez van Duliso, schepenen Bas Surmont, Lobke Maes, burgemeester Jan Seynhaeve en schepen Geert Breughe.©Stefaan Lernout SLW
Stefaan Lernout

Een van de initiatieven die de gemeente in het kader van Warm Wevelgem neemt is ‘Het Magisch Park’. Tijdens de kerstvakantie wordt het park sfeervol verlicht, kinderen kunnen zich verbazen aan het lichtspektakel terwijl ze het verhaal van Harry meebeleven. Maar ook de volwassenen zullen zich zonder twijfel laten meeslepen door de magie van het verlichte park.

Geen Wevelgem Wintert , geen Moorsele Feest! en geen Gullegems Ontmoetingsfeest . In andere jaren lokken de drie dorpsfeesten massaal veel volk. “Daarom wilden we een alternatief aanbieden”, verklaart Sanne Loncke van de dienst Vrije Tijd. “We brachten al bijkomend licht aan met extra kerstverlichting, tot het idee rijpte om ons park om te toveren tot een magische plek.”

De krachten werden gebundeld. De technici van het Cultureel Centrum waren onmiddellijk zeer enthousiast om hun materiaal en kennis in te zetten voor dit project. Steun kregen ze van Lander Durnez van Duliso. Auteur Koen D’Haene zorgde dan weer voor een passend verhaal: ‘Een boom vol lichtjes’.

“De lichtjes in het park vormen taferelen”, vervolgt Sanne. “Die vertellen het verhaal van Harry, een jongen die gevlucht is van thuis en in een koud bos terecht komt. In dat bos treft hij een huisje aan, waar hij een opdracht krijgt van een oude heks. Als Harry de opdracht volgt, zal hij voor altijd gelukkig worden. Bij de verschillende taferelen vinden de bezoekers QR-codes die het verhaal stapsgewijs vertellen. Om het verhaal stap voor stap te verkennen, vertrek je best aan de ingang tussen het zwembad en het kasteel.”

Verschillende wandelroutes nemen je mee door het park. Een reuze kerstboom, een verlichte fontein van wel zes meter hoog, een heksenhuisje, projectie op de wanden van de bib of een wandeling door de verlichte berceau beloven al een avontuur op zich te worden. Er zijn ook wandelroutes van vijf kilometer lang die je meenemen buiten het park.

Druktebarometer

“Vanzelfsprekend staat veiligheid voorop”, aldus Sanne. “We leiden het publiek langs een traject, je kan niet zomaar kriskras door het park wandelen. Vooraf inschrijven hoeft niet, er is wel een druktebarometer op de website. Best die even raadplegen voor je vertrekt.”

Voor de inwoners van Moorsele en Gullegem werden fietsroutes uitgestippeld richting park. “En ook in die deelgemeenten brachten we extra kerstverlichting aan”, zegt Sanne. “Langs het groen lint in Moorsele en Gullegem, in de wijk Ter Walle, en in de Secretaris Vanmarckelaan.

Het magisch park is geschikt voor jong en oud en ook toegankelijk voor rolstoelen en kinderwagens. De belichting in het park is indrukwekkendst als het donker is, dus vooral tussen 17 en 20.30 uur.

De druktebarometer, het verhaal van Harry en alle andere info kan je vooraf al eens doornemen op www.wevelgem.be/magischpark

Deze activiteit kadert in het project Warm Wevelgem. Op de webpagina www.warmwevelgem.be vind je allerlei warme coronaproof activiteiten die georganiseerd worden door de Gemeente Wevelgem. Op deze pagina kan je je ook aanmelden als vrijwilliger of kan je ook je eigen warme initiatief, groot of klein, bekendmaken.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.