Hermes Oostende verliest zijn eerste thuismatch van deze competitie

Merle Baasdam (vooraan in het groen) verschalkt Els Vandesteene aan het net.©VDB / Bart Vandenbroucke VDB
Merle Baasdam (vooraan in het groen) verschalkt Els Vandesteene aan het net.©VDB / Bart Vandenbroucke VDB
Redactie KW

Leider VDK Gent was een maatje te groot en won heel gemakkelijk met 0-3 van Hermes Oostende. Zaterdagnamiddag moet Hermes thuis tegen Oudegem iets rechtzetten.

Gent is een geoliede machine, bij het bijna volledig vernieuwde Hermes ontbraken de automatismen. Dat was al duidelijk in de eerste set. Onder leiding van een blokkerend en aanvallend ijzersterke Iris Vandewiele liepen de Oost-Vlamingen via 4-6 naar zelfs 8-15 uit. De receptie faalde compleet bij de kustploeg en Julie Smeets serveerde in één ruk van 12-18 naar 12-22. Bij 13-25 was de openingsset al achter de rug.

Ook in set twee namen de leiders de beste start. Met een sterke opslagdruk teisterden ze de receptie van de thuisploeg : 3-6 en 6-10. Door enkele opeenvolgende bezoekende opslagfouten kon Hermes even milderen tot 10-11, maar toen vond Laure Flament het welletjes. Zij zorgde samen met alweer Iris Vandewiele voor een beslissende 12-20-kloof. Gent haalde het in die set met 17-25.

Onhoudbare smashes

Kapitein Yana De Leeuw serveerde in de derde set naar 3-0 en zo keerde even het tij. De Nederlandse opposite Merle Baasdam werkte uitstekend af aan het net : met onhoudbare smashes stuurde ze Hermes Rekkenshop naar 6-2 en 11-5. Hermes leek op weg naar setwinst bij 16-10, maar titelkandidaat Gent had geen zin in nog een extra set in de koude Mr. V Arena. Iris Vandewiele deed met haar sterke services alweer de Hermesreceptie pijn: 16-14. Julie Smeets mocht vanachter de opslaglijn 17-14 zelfs ombuigen in 17-18. Maud Catry deed er nog een schepje bovenop: 19-22. Een receptiefout (!) bij 20-24 was meteen goed voor één matchpunt: 20-25. Hermes verloor dus met 0-3 zijn eerste thuismatch van deze competitie.

Gent blijft op kop vóór de andere titelkandidaten Beveren, Oudegem en Limburg. Zaterdag a.s. is die andere titelkandidaat, Oudegem (met ex-Hermessers Nina Coolman en Amber de Tant) om 17 uur te gast in een lege Mr. V Arena. De wedstrijd is live te volgen via de Facebookpagina van Hermes Rekkenshop Oostende. (PR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.