Herder met triestig verhaal zoekt rustig baasje

Annelies Nollet

De Krant van West-Vlaanderen gaat elke week op zoek naar een baasje voor een beestje, want niet alle huisdieren vinden even makkelijk een nieuwe thuis. Deze week gingen we langs bij het dierenasiel van Ieper. Zij zoeken een nieuwe thuis voor een naamloze reu, een kruising tussen een Mechelse en Duitse herder (7) die nog erg onzeker is.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Het dier kreeg, voor zover de vrijwilligers van het asiel konden achterhalen, geen naam van zijn vroegere baasje. “We vermoeden dat hij minstens een aantal maanden moederziel alleen in een donkere kelder heeft gezeten”, vertelt vrijwilliger Lauren Haghebaert. “Kort na zijn redding deed hij niets anders dan wegkruipen in een zo donker mogelijk hoekje. Ook eten deed hij niet, zelfs geen snoepje.”

Na een kleine maand in het asiel raakte het dier al wat beter gewend aan mensen. Maar hij blijft nog altijd erg schuchter. “Volgens de vorige eigenaar zou onze naamloze hond agressief geweest zijn. Maar daar hebben wij nog niks van gemerkt. Integendeel, hij houdt erg veel van knuffels en geeft zelfs likjes”, aldus Lauren. “Hij heeft waarschijnlijk nog nooit aan de lijn gewandeld en schrikt van harde geluiden. We zoeken dus rustige baasjes voor hem die veel geduld hebben. Hij verdient een plekje waar hij tot zichzelf kan komen.”

De herder werd binnen gebracht samen met een gelijkaardige kruising. De twee zijn erg aan elkaar gehecht en kunnen ook samen geadopteerd worden.

Kan jij deze herder een thuis bieden waar hij zich goed voelt? Neem dan contact op met het dierenasiel in Ieper of stuur een berichtje naar warm@kw.be

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.