Hele vakantie lang zomerbar op Grote Markt Diksmuide

© ACK
Redactie KW

Nu staycation de nieuwe norm wordt, heeft Diksmuide een zomerprogramma opgesteld waarbij iedere dag wel iets te beleven valt. Zo is er voor het eerst in Diksmuide op de mooie vernieuwde markt een zomerbar geplaatst. “We zijn zeven op zeven geopend.”

“Nu de meeste mensen thuis vakantie vieren, willen we hen in Diksmuide een mooi zomerprogramma aanbieden met voor elk wat wils. Het is ook daarom dat we besloten hebben om voor een gezellige plaats te zorgen om even te verpozen en iets te eten of te drinken”, vertelt de Diksmuidse burgemeester Lies Laridon.

“Voor de uitbating van de zomerbar hebben we een eerlijk systeem gehandhaafd waarbij iedereen de kans kreeg om veertien dagen de zomerbar te bemannen. We schreven alle Diksmuidse horeca aan. Er was slechts één zaak die interesse toonde en het is dus ook aan die zaak dat we de uitbating hebben toegewezen. Peter Dumoulin, uitbater van brasserie ‘t Gouden Mandje op de Grote Markt en van café Petit Paris, zal dus de hele zomer lang de zomerbar uitbaten.”

Zeven op zeven

Alle activiteiten die stad Diksmuide voorziet tijdens de zomer zijn terug te vinden via de website www.bezoekdiksmuide.be onder de rubriek ‘Zomeren op de markt’, de geplande activiteiten gaan echter niet door bij slecht weer. “De zomerbar vind ik een uitstekend idee”, zegt Peter Dumoulin. “Een idee waar ik onmiddellijk voor te vinden was en ook meteen mijn kandidatuur voor heb gesteld. Het terras van de zomerbar is prachtig gelegen en de zomerbar situeert zich voor onze brasserie op de Grote Markt met voldoende ruimte om de afstand te bewaren. De zomerbar zal zeven op zeven van 11 tot 1 uur open zijn. Happy hour is er iedere avond van 20 tot 21 uur. Bier en cola kosten dan 1,50 euro. Verder is er ook ambachtelijk ijs te verkrijgen.”

Optredens

“In de weekends van 25 en 26 juli en 1 en 2 augustus is er ook een mogelijkheid om te eten. Daarvoor vragen we wel om vooraf te reserveren, want de plaatsen zijn beperkt. Verder komen er ook een paar keer zangers langs zoals op 7 augustus. Dan zakken Yves Segers en Belle Perez naar de zomerbar af. De inkom is gratis. De zomerbar kreeg de naam Dixmutha mee.” (ACK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier