Heidi verzamelt spullen voor mensen in moeilijkheden

Heidi verzamelt spullen voor mensen in moeilijkheden. © foto Coghe
Sarah Gadeyne

Heidi Crombez (40) start een ophaalpunt voor ‘t Verschil, een organisatie die mensen die het financieel moeilijk hebben steunt met advies en allerhande spullen. Op Facebook en in onze krant lanceert ze een warme oproep om ‘t Verschil te steunen, maar ook om bij de groep aan te kloppen voor steun.

Heidi leerde ‘t Verschil kennen door een vriendin. “De groep werd eind 2018 opgestart door Sarah Verschelde, een vriendin die ik uit het oog verloren was, tot ik eind november mijn salon gratis weggaf en zij daar op reageerde. Ze startte ‘t Verschil omdat ze uit ervaring weet hoe moeilijk het is om uit de cirkel van armoede te komen”, vertelt Heidi. Er was nog geen afhaalpunt in regio Lichtervelde, tot nu. “Als alleenstaande mama heb ik zelf ook hulp gekregen. Het is een kleine moeite om iets terug te doen, dus wil ik helpen door een afhaalpunt te worden, want mensen kunnen niet altijd naar Menen rijden”, legt Heidi uit.

Facebookgroep

Hoe ‘t Verschil werkt? Mensen komen dingen binnenbrengen, zoals speelgoed, kookpotten, borden… Daarvoor spreek je best af, zodat ik zeker thuis ben. Van grotere dingen zoals meubels, neem je een foto en stuur je die naar Sarah via de Facebookgroep. Alles wordt dan verzameld, gesorteerd en gecontroleerd in Menen. Dan worden er foto’s van genomen en op Facebook gezet, zodat mensen kunnen reageren als ze geïnteresseerd zijn. Dan kunnen ze die op een afgesproken moment in een van de afhaalpunten ophalen. Dus mensen die hulp nodig hebben, moeten enkel lid worden van de Facebookgroep en reageren op de berichten die hen interesseren.”

opslagruimte gezocht

Ook giften zijn welkom, daarmee worden dan evenementen georganiseerd zoals het kerstdiner of het Sinterklaasfeest. “Wie een locatie beschikbaar wil stellen waar we spullen kunnen stockeren, is ook zeer welkom, want op den duur barst zo’n initiatief uit zijn voegen”, vertelt Heidi.

Er komen veel positieve reacties op de oproep en er zijn al heel wat spullen binnengebracht. Heidi’s veertienjarige dochter vindt het initiatief super en ook Heidi’s moeder was meteen enthousiast. “Op termijn willen we in Lichtervelde ook een Weggeefdag organiseren, waar mensen gratis spullen kunnen meenemen”, vertelt Heidi. Het concept doet denken aan het Geefplein. “Ik denk niet dat we in hun vaarwater komen. Het maakt uiteindelijk niet uit waar mensen dingen kunnen ophalen, het belangrijkste is dat we samen zo veel mogelijk mensen kunnen helpen.”

Spullen binnenbrengen: Gezellelaan 10 in Lichtervelde – Facebook: Heidi Rayven en ‘t Verschil

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier