Harmonie St.-Cecilia speelt jaarlijks lenteconcert: “Nadruk leggen op eigen sterktes”

Koninklijke Poperingse Harmonie St.-Cecilia tijdens hun concert ‘Ode aan Orroi’. © David Beerlandt
Laurie Bailliu
Laurie Bailliu Medewerker KW

Op zaterdag 20 april speelt de Koninklijke Poperingse Harmonie St.-Cecilia haar jaarlijks lenteconcert. Het podium wordt weer opgesteld in de feestzaal van het Onze-Lieve-Vrouwe-instituut in de Boeschepestraat en om 20 uur worden de eerste noten gespeeld. Je kan je stoel opwarmen vanaf 19.30 uur.

“Na de zeer succesvolle samenwerkingen van de laatste concerten met onder andere toneelvereniging IC Dien voor ons toneelconcert ‘Diamant’ en met de Kon. Sint-Stanislasspeelschaar voor onze ‘Ode aan Orroi’ kiezen we nu voor een concert gebracht met enkel onze vereniging”, vertelt Bram Meeuw, bestuurslid van de Poperingse harmonie. Tijdens ‘Ode aan Orroi’ bracht de Harmonie een gezamenlijk concert ter ere van Roger Orroi. Hij was de stichter van de koninklijke Sint-Stanislasspeelschaar en dirigent bij beide harmonieën.

Ere-afdeling

“We brengen tijdens dit lenteconcert een prachtig programma met werken als Pathétique van Thomas Doss, waarmee we in oktober met onderscheiding toegelaten werden in ere-afdeling. Daarnaast treden ook onze andere geledingen aan zoals Précilia en het Trommelkorps. Dit alles onder de deskundige leiding van onze dirigent Björn De Kock”, aldus Bram.

Op vandaag telt de harmonie een 120-tal leden daarbij hoort de harmonie, trommelkorps en Précilia. Précilia is er voor elke beginnende muzikant, jong en oud. Vanaf het tweede jaar instrument (L3) mogen ze meerepeteren om zo de smaak te pakken te krijgen om op een ongedwongen en ontspannen manier in groep te leren musiceren.

Précilia

“Begin dit jaar pakten we uit met ‘Popcilia’ voor de allerkleinste muzikanten. Dat is een voorbereiding op Précilia die dan weer een voorbereiding is op de Koninklijke Poperingse Harmonie zelf. Met dit concert, zonder specifiek thema, willen we na enkele mooie samenwerkingsconcerten vooral de nadruk leggen op onze eigen sterke takken binnen de harmonie zoals Précilia en ons trommelkorps na enkele samenwerkingsconcerten.”

Tickets zijn te verkrijgen via www.ticketwinkel.be. Kaartjes kosten 15 euro. Voor de kleinsten jonger dan 12 jaar is het concert gratis.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier