Hangbuikvarkens zoeken speelweide

Annelies Nollet

De Krant van West-Vlaanderen gaat elke week op zoek naar een baasje voor een beestje, want niet alle huisdieren vinden makkelijk een nieuwe thuis. Deze week gingen we langs bij dierenopvangcentrum Het Blauwe Kruis in Brugge. Zij zoeken een nieuwe thuis voor twee nog naamloze hangbuikvarkens die er zwaar verwaarloosd werden binnen gebracht.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Dierenasielen zien ze steeds vaker opduiken in hun kennels: hangbuikvarkens. Gelukkig heeft Het Blauwe Kruis in Brugge ook enkele weidegronden. “Daar verblijven al sinds april van vorig jaar twee mannelijke hangbuikvarkens”, vertelt medewerker Anne-Marie Lagrou. “Die dieren zijn heel schattig als ze klein zijn, maar eens ze opgroeien tot een kolos van 100 kilo, zetten mensen ze vaak op straat of verwaarlozen ze hen.”

Eentje haalde het niet

Ook de twee varkens die het asiel nu verzorgt, werden zwaar verwaarloosd teruggevonden in Diksmuide. “Eigenlijk werden er drie varkens in beslag genomen, maar eentje heeft het niet gehaald”, klinkt het spijtig. Gelukkig zijn de andere twee niet mensenschuw. “Ze laten zich al eens aaien, maar kunnen soms ook knorrig zijn. Vooral als het op eten aankomt”, lacht verzorger Pascal De Bruycker.

“We zoeken een ruime weide voor hen, waar ze lekker mogen wroeten, met een droge stal voor de winter. Varkens zijn slimme, leuke huisdieren, maar ze kosten wel wat aan huisvesting en voeding. Goed over nadenken dus.”

Kan jij twee hangbuikvarkens huisvesten? Neem dan contact op met dierenasiel Het Blauwe Kruis Brugge of stuur een berichtje naar warm@kw.be.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.