Haalt 20 meter lange banner van Vincent (52) ook dit jaar weer live uitzending van Kuurne-Brussel-Kuurne? “Het is afwachten”

De beletterde banner van Vincent is 20 meter lang. © BRU
Nico Speleers
Nico Speleers Medewerker KW

Haalt de banner van Vincent Salembier (52) dit jaar opnieuw de live uitzending van Sporza tijdens de verslaggeving van de wielerklassieker Kuurne-Brussel-Kuurne? Voor Vincent is het nog even afwachten. Sinds vrijdagavond is Vincent al bezig met de laatste hand te leggen aan zijn opstelling bij een hoeve in Sint-Denijs.

Vincent Salembier is zondagmorgen al vroeg uit de veren. Momenteel is hij druk bezig langs het parcours van Kuurne-Brussel-Kuurne, ter hoogte van Sint-Denijs, met het klaarmaken van de banner en het decor waaraan hij sinds november vorig jaar werkt. In tegenstelling tot de voorbije jaren gaat het deze keer niet alleen om een banner, maar om een volledig decor dat op een humoristische manier het vertrek van de start van Kuurne-Brussel-Kuurne uit Kuurne richting Kortrijk belicht.

“Na vier maanden werk kan ik eindelijk pronken met het eindresultaat”, zegt Vincent trots. “Naast de banner zal er ook een partytent te zien zijn waarin de vips die dit jaar in Kortrijk feestvieren, worden afgebeeld. Gelukkig hebben verschillende mensen uit mijn vriendenkring en familie zich bereid getoond om als figuranten in mijn opstelling te fungeren. Oesters, champagne, een rode loper, alles zal aanwezig zijn, net als een levende ezel die Kuurne symboliseert. Ook zijn er wegwijzers gemaakt om onze vips de weg te wijzen (lacht).”

Live op tv?

Voor Vincent is het echter afwachten of Sporza zijn opstelling al dan niet tijdens de live uitzending van Kuurne-Brussel-Kuurne in beeld zal brengen. “Gezien er aan veel dingen moet worden gedacht tijdens zo’n live uitzending, heb ik Sporza eerder deze week al op de hoogte gebracht van mijn plannen”, gaat Vincent verder. “Ik kreeg geen concreet antwoord van hen, dus het is nu afwachten of ze mijn banner en opstelling wel of niet in beeld zullen brengen. Zaterdag plaatste ik mijn proefopstelling nog eens voor de laatste keer. Vanmorgen vroeg ben ik dan begonnen met de definitieve opstelling van zowel de banner als het decor, zodat ik op tijd klaar ben om mijn eigen vips te ontvangen.”

Eerbetoon

In totaal heeft Vincent 60 uur geïnvesteerd in het maken van zijn beletterde banner, zonder daarbij de uren te rekenen die hij besteedde aan de overige decorstukken die erbij horen. Gelukkig kan hij ook rekenen op de medewerking van zijn dochter om zijn project te voltooien. Met zijn project wil Vincent een eerbetoon brengen aan zijn overleden vader Gilbert, zijn pas overleden oom Marc Vandevijvere en de wijlen Kuurnse wielrenner Frederiek Nolf.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier