Haakploeg Femma Oostnieuwkerke voorziet verrassing op viering honderdjarig bestaan

We zien Dorien Commeine, Christine Maes, Magda Sintubin, Linda Ryngaert en Paula Blomme. © JCR
Redactie KW

Vrouwenvereniging Femma Nationaal viert dit jaar haar honderdste verjaardag. Die verjaardag willen ze bij de afdeling in Oostnieuwkerke niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Enkele leden van Femma Oostnieuwkerke zijn momenteel volop bezig met het haken van een verrassing die uitgedeeld zal worden op 25 mei tijdens het Lentefeest.

“Momenteel tellen we zesenvijftig leden. In de jaren tachtig had Femma een pak meer leden, maar toen konden vrouwen nog niet kiezen uit zoveel verschillende vrijetijdsbestedingen zoals nu”, aldus voorzitster Linda Ryngaert.

Zij staat al sinds 2001 aan het roer van de vereniging. “Jaarlijkse hebben we verschillende activiteiten zoals koken, bloemschikken en fietsen. We proberen ook zoveel mogelijk samen te werken met andere verenigingen in de regio.”

De vrouwen van Femma kijken nu vooral uit naar 25 mei. Tijdens het Lentefeest wordt de honderdste verjaardag van Femma nationaal gevierd. Na een aperitief in het Brigidapark kunnen de aanwezigen genieten van een maaltijd in het voormalig gemeentehuis. “Met enkele vrijwilligers zijn we momenteel een leuke verrassing aan het haken. We kijken er enorm naar uit om die aan de aanwezigen te overhandigen.” Inschrijven voor het Lentefeest kan via een bestuurslid van Femma Oostnieuwkerke, dat inmiddels ook al ongeveer vijfennegentig jaar bestaat. (BF)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.