Günther Neefs staat in Vlaamse Ultratop op elfde plaats met ‘Viva la Vida’

Patrick Depypere

Het mooie weer van de voorbije weken inspireerden Udo, Yannick Fonderie (producer) en Günther Neefs tot een unieke creatieve samenwerking. Zij schreven een fris en zomers lied met een catchy refrein “Viva la Vida”. Het nummer is drie minuten topradio, een feelgood zomerhit in wording ? In de Vlaamse Ultratop 50 van vorige vrijdag staat Günther al op een elfde plaats.

De muzikale invloeden van Barry White en Günthers idool Nile Rodgers geven net dat tikkeltje extra. Günther wil in deze tijden van onrust een positieve boodschap brengen : “Leef het leven !”. De vele fans hunkeren vanuit hun bubbel naar een warm gevoel. Het is een Nederlandstalig lied met een Spaanse titel … Het bracht Günthers jongste zoon Len op het idee om even naar Belle Perez te bellen. Zij zorgt voor een extra zomers gevoel in de bridge. Sluit je ogen en je waant je op een prachtig Spaanse strand met een heerlijke sangria, met de warmste stem van Vlaanderen.

Gevolgd door de camera van zijn zoon Len doorkruist Günther ons mooie Vlaanderen van West naar Oost, al fietsend van op de nostalgische pier van Blankenberge tot aan de iconische fietsbrug door de bomen in Lommel. Het is een knappe montage geworden van historische locaties en toeristische trekpleisters, ondersteund door enthousiaste senioren in onze Vlaamse woonzorgcentra. Vlaanderen Vakantieland door de ogen van de familie Neefs. (PADI)

De single “Viva la Vida” is verkrijgbaar via 34 digitale kanalen (waaronder Spotify, iTunes, Deezer …).

https://www.youtube.com/watch?v=yzu1C1_bTpc

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.