Grootste Oost-Vlaamse kerstboom staat in Maldegem

De kerstboom in het centrum van Maldegem trekt alle aandacht naar zich toe. Met zijn hoogte van 14 m en zijn doorsnede van 8 m is het vermoedelijk de grootste kerstboom die in Oost-Vlaanderen op een openbare plaats staat.

De kerstboom is dit jaar een echte blikvanger.© LV
De kerstboom is dit jaar een echte blikvanger.© LV

Naast die blikvanger wil Maldegem nog met enkele initiatieven uitpakken om de eindejaarsperiode aantrekkelijker te maken. De Maldegemse markt zag er vorige week tijdelijk kaal uit toen de groendienst er alle lage groenbeplanting had verwijderd. Volgend plantseizoen komt er nieuwe groenbeplanting. Terwijl de mensen van de groendienst op de markt bezig waren brachten de mensen van de technische dienst de kerstverlichting op het gemeentehuis aan. Het aansteken van de kerstverlichting zal nog enkele dagen op zich laten wachten. Op het marktplein werden ook enkele stenen uitgebroken op de plaats waar de kerstboom moet komen. Dat het dit jaar een kerstboom zou worden die opvalt stond voor burgemeester Bart Van Hulle (Open VLD) al maanden vast. “Aan de firma die ons de kerstboom levert had ik maanden geleden gezegd dat we dit jaar, nu Kerstmis en Nieuwjaar er anders zullen uitzien dan gewoonlijk, enkel tevreden zouden zijn met een kerstboom die opvalt door zijn omvang en zijn uitstraling”, vertelde burgemeester Van Hulle. Vorige week donderdag werd de kerstboom op de markt geplaatst. De kerstboom is afkomstig uit de streek van Martelange (provincie Luxemburg).

Het is een Abies Nobilis met zachte blauwgroene naalden en bijzondere harsgeur. Het is niet de grootste kerstboom die op een openbare plaats staat in Vlaanderen. Om die te bewonderen moeten we in Kortrijk zijn. Daar staat een exemplaar va 18 m hoog. Het bestuur is er zich ook van bewust dat een kerstboom alleen de sfeer niet maakt.

“Vorig jaar hebben wij tijdens de eindejaarsperiode met enkele initiatieven uitgepakt en wij kregen de kritiek dat wij slechts een kleine groep mensen hadden bereikt. Dit jaar zullen wij er vooral voor zorgen dat mensen die het moeilijk hebben wat meer van de kerstsfeer kunnen genieten”, verzekert burgemeester Bart Van Hulle. (LV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.